ikea pop up amsterdam

EERSTE IKEA POP-UP STORE VOOR STREET ART GEOPEND IN AMSTERDAM

  • Preview Art Event 2015 Street Art limited collectie
  • IKEA maakt kunst bereikbaar voor zoveel mogelijk mensen
  • POP-UP STORE drie dagen geopend voor grote publiek

IKEA opent een bijzondere winkel in het centrum van Amsterdam. Vanaf morgen kan iedereen in de IKEA POP-UP STORE aan de Utrechtsestraat 105 terecht voor een preview van de Art Event 2015 Street Art limited collectie: 12 posters van gevestigde en opkomende straatkunstenaars van over de hele wereld. De limited edition collectie is vanaf april verkrijgbaar in de winkels en de webwinkel, maar is vanaf vandaag tot en met zondag alvast te bewonderen en te bemachtigen in de POP-UP STORE.

IKEA vindt dat kunst thuishoort bij mensen thuis. Het thema van de Art Event 2015 Street Art limited collectie is dan ook ‘Home is where the art is’. Met de posters wil het woonwarenhuis kunst bereikbaar maken voor zoveel mogelijk mensen.

Voor de collectie heeft IKEA haar krachten gebundeld met 12 talenten uit de street art wereld. Het resultaat is een veelzijdige collectie: van zwart-wit tot kleurrijk en van abstract tot figuratief. Een greep uit de collectie:

New York graffiti

John Matos aka CRASH is een bekende graffiti artiest uit New York. Hij verblijdt het straatbeeld als sinds de jaren 70 met zijn creaties. De kleuren, vormen en letters van zijn poster staan voor alles dat hem doet denken aan zijn woonplaats.

Angst voor leegte

De Nederlandse kunstenaar Jeroen Erosie maakte voor IKEA het kunstwerk ‘Horror Vacui’, dat angst voor leegte betekent. De zwart-wit poster is een visuele reactie op de constante stroom aan beelden die we iedere dag te zien krijgen via internet en advertenties.

Moedig
De kleurrijke en vrije adelaar van Hua Tunan uit China vertegenwoordigt de moed van straatartiesten. Hua Tunan combineert Westerse graffiti met traditionele Chinese inkttechnieken, zoals het ‘ink splash’ effect.

Poëzie
Dromerig, poëtisch en extreem gedetailleerd, dat is het kunstwerk van het Franse duo Koralie en Supakitch. De kunstenaars hebben een liefde voor Japanse kunst. In hun werk voor de Art Event 2015 Street Art collectie speelt een geisha de hoofdrol.

POP-UP STORE

De IKEA POP-UP STORE is van vrijdag 27 t/m zondag 29 maart geopend voor het grote publiek. Aan de Utrechtsestraat 105 kunnen bezoekers de collectie niet alleen bekijken en hun eigen kunstwerk bemachtigen, maar ook alles ontdekken over de straatkunstenaars en de wijze waarop hun kunstwerken tot stand zijn gekomen. Daarnaast nodigt IKEA alle bezoekers uit om samen een creatieve bijdrage te leveren aan een Street Art work in progress.

Openingstijden

Vrijdag: 10.00 tot 18.00 uur

Zaterdag en zondag: 11.00 tot 18.00 uur

ikea pop up art Ikea pop up event ikea street art event ikea street art pop up ikea street art ikea street art

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *