romanticus witte bloemen

‘Een ware romanticus’

Witte geurende planten, Woonplant van de Maand maart

Wie wil er nou geen romanticus in huis? Met een van deze drie witte woonplanten, die heerlijk geuren dankzij roomwitte bloemen en zich soms zelfs innig ergens omheen slingeren, zit je goed. Gardenia, Stephanotis en Jasmijn zijn drie diepgroene casanova’s die naast prachtige witte bloemen nog veel meer in hun mars hebben. Ze ruiken heerlijk, passen in elk interieur en je kunt ze ook een mooi hangend plekje geven.

Parfumplanten
De Gardenia is een zeer rijke bloeier. De Stephanotis en Jasmijn zijn soepel en slaan hun groene armen om hetgeen wat ze maar te pakken kunnen krijgen. Naast dat ze alle drie een heerlijke geur verspreiden, passen ze zich makkelijk aan binnen elk interieur. Breng  hiermee de huidige wit-groene woontrend in jouw woonkamer.

Gardenia – Rijke bloei
De glanzende diepgroene bladeren met mooie nerven en prachtige roomwitte bloemen, hebben een wilde roosvorm. Bij een goede verzorging kan de Gardenia wel honderd bloemen geven.

Stephanotis – Geur en kleur
De buisvormige, zuiver witte en een beetje wasachtige bloemen zijn herkenbaar voor de Stephanotis. Ze groeien samen in trosjes die opengaan als sterretjes. Eenmaal open geuren ze heerlijk en kleuren prachtig bij de glimmende diepgroene blaadjes.

Jasmijn – Sierlijke klimmer
Jasmijn is een sierlijk struikje met mooie donkergroene bladeren en ook weer witte bloemen. De bloemengeur van de Jasmijn komt vooral na zonsondergang vrij en zou nóg sterker zijn bij maanlicht.

Verzorging
De Gardenia heeft het liefst een lichte standplaats, maar voorkom volle zon. Door de kluit vochtig te houden, groeien de bladeren en bloemen het best. Neem de groene bladeren meteen mee, door deze met de plantenspuit te besprenkelen. Uitgebloeide bloemen kunnen worden weggehaald, de plant bloeit dan gewoon vrolijk door.

De Stephanotis staat ook graag in het licht, op een vaste plek met een vochtige kluit, zonder voetbad. Keer de plant niet zodra er eenmaal knoppen aan zitten. Dan krijg je de mooiste bloei.

Geef de Jasmijn een lichte, maar niet al te zonnige standplaats en voldoende water. Jasmijn is een snelle groeier, dus je kunt gauw genieten van de geur & kleur. Deze witte woonplant heeft wel de meeste aandacht nodig van de drie. Geef eens in de twee weken een extraatje aan de Jasmijn, in de vorm van plantenvoeding, om er het meeste en vooral langste plezier van te hebben.

Ideeën
Deze casanova’s komen mooi tot hun recht tegen bijvoorbeeld een kast of langs een kozijn, waar ze tegenop groeien. In de trendy woonkamer anno 2016 is de Stephanotis hangend een ware eyecatcher.

http://www.mooiwatplantendoen.nl/

192889-03-2016-16%20low%20s-b43c7d-large-1452782893 192884-03-2016-07_low%20s-89dcf0-large-1452782892

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *