tuinset

Een tuinset voor de patiotuin

Vanaf 1 mei ga ik samenwonen en een van de eerste dingen die ik ga veranderen is de patiotuin. In de rest van het huis voel ik mij helemaal in thuis maar aan de tuin is al enige tijd niets gedaan. Mijn vriend heeft er een stoel en een klein tafeltje staan maar verder wordt het meer gebruikt als opslagplaats dan als gezellig patio. Vorig jaar zomer merkte we al dat we er eigenlijk toch best vaak zaten. Zijn voortuin is groter dan zijn patiootje maar de patio zit bij de keuken en de openslaande deuren van de huiskamer waardoor het knusser aanvoelt. En natuurlijk makkelijker omdat de keuken vlakbij is. Nu de zon schijnt krijg ik steeds meer zin om met de patio aan de slag te gaan. 

Kleine tuin

De ruimte is beperkt en heeft naast patio/tuin nog een aantal andere functies zoals o.a. stalling voor 6 fietsen. Dat moet dus ook een beetje uit het zicht gewerkt worden. De fietsen staan onder een kleine overkapping met daarvoor een bamboe. We gaan er nog wat andere beplanting zoals een clematis naast de bamboe plaatsen. Dit moet voor een deel de fietsen uit het oog halen.

Tuinset

Het allerbelangrijkste is  de lounge – of tuinset. Het moet een comfortabel zitje zijn waar je heerlijk van de Hollandse zon kan genieten. Aangezien de ruimte klein is moet het dus een set zijn die niet veel ruimte in neemt. Vele sets ogen al heel snel groot omdat ze van rotan zijn gemaakt. Dit geeft meubels toch een iets massiever beeld. Op zich niets mis mee maar bij onze patio zou dat een vol gevoel geven. Daarom ben ik naar tuinsets aan het kijken die “luchtig” ogen. Zoals deze:

loungeset klein

We moeten eerst de afweging maken of we naaste de loungeset nog een tuinsetje willen waaraan we kunnen zitten. De kinderen zullen op zich niet heel erg vaak buiten zitten maar als we buiten eten is het wel makkelijk en gezelliger als we allemaal een zitplek hebben. We hebben in ieder geval besloten om als 1e naar een bank te gaan kijken en deze dan als uitgangspunt te gaan nemen. Vanuit daar gaan we verder inrichten, wordt vervolgd…..

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *