Een marmeren klok maken

Waar blijft de tijd?

Hebben we allemaal niet weleens het gevoel dat de tijd te snel gaat en de we de tijd een beetje kwijt zijn. Gelukkig hoeven we de tijd niet meer uit het oog te verliezen met deze leuke DIY.

Deze klok is helemaal van deze tijd omdat hij gemaakt wordt op een marmeren plaat. Marmeren is een van de woontrends van 2015. Overal zie je marmer terugkomen en zo ook in dit zelfmaakidee.

Het idee kwam ik tegen op een amerikaanse site maar ik heb een aantal sites in Nederland kunnen vinden waar je ook de benodigde spullen kan kopen.

Voor deze marmeren klok heb je een marmeren plaat nodig en een uurwerk. Het uurwerk kan je vinden bij o.a. de creawinkel. De marmeren plaat is op meerdere plekken beschikbaar. Als je googled op marmeren plaat komen er meerdere winkels te voorschijn.

Op Brit kan je de werkomschrijving vinden. Bevestig tape in het op de plaat en bepaal het midden. Boor een gaatje in het midden. De tape zorgt ervoor dat je plaat niet scheurt. Haal de tape er af en monteer het uurwerk.

Ben je niet van de marmer of wil je iets extra dan kan je bijvoorbeeld het uurwerkje verven. Wat dacht je van koper of nog gedurverder neon roze. Maar je kan ook kiezen voor een andere soort tegel.

Meer zelfmaakideeen of wooninspiratie:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *