Een landelijke slaapkamer inrichten: hoe doe ik dat?

Wij Nederlanders houden van gezelligheid. En het liefst laten we dit ook terugkomen bij het inrichten van onze woning. De stijl die dit het meest accentueert is toch wel de landelijke interieurstijl. Door gebruik te maken van natuurlijke elementen, materialen en kleuren creëert een landelijk interieur een vertrouwde omgeving.

Bij de meeste huishoudens zien we de landelijke stijl al terug in de woon- en eetkamer, maar hoe zit het met de slaapkamer? Door deze ook hier terug te laten komen creëer je eenheid, wat weer resulteert in rust. Dit wil jij toch ook in de slaapkamer?

Een comfortabel bed is een must

Laten we beginnen bij het belangrijkste: het bed. Als je alleenstaand bent heb je misschien genoeg aan een eenpersoonsbed, maar een tweepersoonsbed slaapt toch wat ruimer. Sinds we voor een landelijke stijl gaan is het dus belangrijk dat je voor natuurlijke elementen kiest. Kies je een houten bed in een houtkleur, dan zit je altijd wel goed.

landelijke slaapkamer inrichten

Wat betreft de nachtkastjes is het mooi als deze in dezelfde stijl als het bed zijn. Qua woonaccessoires kan je denken aan een authentieke lamp of een dierenvel op het voeteneind van het bed. Dit zorgt voor één geheel.

Klassieke kledingkast

Een andere kenmerk wat we vaak terugzien bij een landelijke stijl is een vleugje authentiek. Dit kan je uitstekend laten terugkomen door te kiezen voor een klassieke slaapkamerkast. Kies bijvoorbeeld voor een kledingkast met draaideuren en ga voor dezelfde kleuren en elementen als het bed. Kan je geen kledingkast op internet vinden die er goed bij aansluit? Laat dan een kledingkast op maat maken, zo kan je ook nog eens zelf de interne indeling aanpassen.

Wil je de rest van je slaapkamer landelijk inrichten, maar vind je een moderne kledingkast met een houtlook toch mooier? Kies dan voor een schuifdeurkast. Zo bespaar je ook nog eens ruimte in je kamer, sinds de deuren niet naar buiten open hoeven te slaan.

Complete slaapkamer aanschaffen

Heb je geen zin om alle slaapkamermeubels apart bij elkaar te zoeken en wil je niet te veel geld kwijt zijn? Dan zou je eens moeten kijken tussen een complete slaapkamer outlet. Hier verkopen ze complete slaapkamers (bed, nachtkastjes én kledingkast) tegen zeer lage prijzen. Ideaal!

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *