Een handige knoflookpers

Heb jij ook zon hekel aan vieze handen als je met knoflook aan het werk bent?

Mijn man heeft een enorme hekel aan knoflook. Jarenlang heeft hij gedaan alsof hij er allergisch voor was maar toen ontdekte ik dat zijn vader wel regelmatig knoflook gebruikt dus ben ik het soms stiekem ook gaan toepassen. Omdat ik regelmatig alleen voor mezelf koop kan ik het voor mijn eigen gerechten wel gebruiken. Ik probeer namelijk niet teveel koolhydraten te eten en maak daarom vaak geroerbakte groente. Verse knoflook is dan vaak een welkom smaakversterker.

Knoflookpers

Voor heen gebruikte ik een standaard knoflookpers. Eentje met een los kapje. Het was elke keer weer een gedoe om het velletje er uit te krijgen. Helaas vergat ik dat ook weleens en dan had ik een mopperende man omdat hij het dan voor mij gedaan had 🙂 Gelukkig heb ik nu een nieuwe knoflookpers ontdekt. Bij deze pers hoef je het vel er niet van af te halen. Je perst de knoflook met vel en al. Het voordeel hiervan is dat je handen niet naar knoflook gaan ruiken. Ik merk wel dat je hierdoor meer kracht moet zetten dan met mijn oude apparaat. 

Makkelijk in gebruik en schoongemaakt

Het apparaat heeft een handig schrappertje waarmee je de knoflook van de pers afhaalt. En ben je klaar dan wip je met het ingebouwde lepeltje dat vervelende velletje eruit. Daarbij vind ik dat je de pers erg makkelijk onder de kraan kan schoonmaken. Even afspoelen met warm water en je bent klaar. Een groot voordeel voor mij want zo kan ik snel de pers weer opbergen en mijn man laten geloven dat er geen knoflook in het gerecht verwerkt is 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *