kledingkast

De (onderschatte) waarde van een kledingkast

Een meubel dat tijdens een verbouwing of herinrichting van de slaapkamer vaak niet de aandacht krijgt die het verdient, is de kledingkast. Een kledingkast is na het bed het belangrijkste meubel in de slaapkamer. Deze kast voorkomt namelijk dat je mooie kleding niet verstoft of verkleurd door het zonlicht. Doordat je kleding wordt beschermd, houd je deze mooi en netjes. Om al je kleding mooi te houden en netjes op te bergen is een kast onmisbaar.

Helaas heeft niet elke woning de ruimte om een inloopkast te creëren. Maar de keuze voor een goede kast is belangrijk, omdat het een meubel is dat je voor langere tijd zal gebruiken. Bij OTTO hebben ze mooie kledingkasten die door hun verschillende eigenschappen goed passen in diverse slaapkamers. Want waar een mooie grote slaapkamer het toelaat dat kastdeuren naar buiten openen, is dit in een kleine kamer niet het geval. Daar moet praktisch worden omgegaan met alle beschikbare ruimte. Om deze reden zal een kledingkast met schuifdeuren in kleine ruimtes beter tot zijn recht komen. Zo kan je je kleding toch afschermen, zonder dat dit ten koste gaat van de ruimte. Wanneer je een kleine slaapkamer hebt, kan het handig zijn om een kledingkast te kiezen waarop een spiegel is aangebracht. Een spiegel zorgt optisch namelijk voor een meer open gevoel: door de reflectie lijkt de kamer groter. Een andere optie wanneer je gaat voor de perfecte kledingkast is natuurlijk om een kast op maat te laten maken. Op deze manier weet je zeker dat deze perfect past in jouw gekozen ruimte.

Om de inhoud van de kast minder rommelig te laten ogen hier een paar tips. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van mandjes, om losse kledingstukken en accessoires in op te bergen. Riemen, sokken, ondergoed en panty’s kunnen dan allemaal netjes worden opgeborgen. Wanneer je allemaal dezelfde kledinghangers gebruikt, draagt dit ook bij aan een rustige uitstraling van je kledingkast. De laatste tip is opruimen. Regelmatig je kleding sorteren en opruimen zorgt ervoor dat de kast schoon en gestructureerd blijft. En daarnaast hoef je dan ook niet elke dag lang te zoeken voordat je de geschikte kleding hebt gevonden.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *