Een goede start van de verandering van jouw interieur

Pratend over mijn interieuropdracht met collega’s van mijn andere werk (projectleiding bij overheden voor openbare ruimte), krijg ik vaak de vraag hoe je begint. Er is een wens of noodzaak om een ruimte aan te pakken, de onzekerheid zit in hoe je dan een goed plan maakt. Het makkelijker antwoord is natuurlijk dat ik altijd in te huren ben 😉

Voor degene die iets meer zelf wil doen, heb ik een aantal handige tips en daarna het aanbod mee te kijken met je resultaat.

kunst interieur

  1. Kies een uitgangspunt

Heb je een favoriet kunstwerk? Of een poster waar je verliefd op bent? Een kast gekregen als erfstuk? Of vloerbedekking die je niet mag vervangen? Daar is je startpunt. Breng de kleuren en vormen voor jezelf in kaart en puzzel van daaruit verder.

kleur interieur

  1. Bepaal je favoriete kleur

Iedereen heeft een favoriete kleur of combinatie van kleuren. Dat kan de kleur zijn waar jij je prettig bij voelt of de kleur met de uitwerking die past bij de ruimte die je wilt verbouwen. Daarna is de stap naar Pinterest snel gemaakt en kun je neuzen tussen alle mooie plaatjes in de kleuren die je koos.

stijl interieur

  1. Kies een stijl

Heb je heel duidelijk welke woonstijl bij je past? Dan zoek je op Pinterest op die woonstijl. Zoek zoveel mogelijk en bepaal per afbeelding wat je er mooi aan vindt en wat niet. Zo krijg je een beeld van de elementen uit de woonstijl die bij je passen.

verandering interieur

  1. Bepaal je favoriete vorm

Heb je een hekel aan ronde vormen? Of wil je juist alleen maar afgeronde hoeken? Een duidelijke basisvorm kun je op veel manieren terug laten komen. Bijvoorbeeld in het plaatsen van je muren of als patroon op een wand, vloer of plafond.

Groetjes, Eveline


INTERIEURONTWERP

+31 (0)6 262 08 519
THEJOYOFCOMINGHOME.COM

Beelden: 1. CZ Art Design; 2. The Room Edit; 3. Blood & Champagne; 4. GCG Architectes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *