DIY: Maak een industriële tafel op maat

Industriële en stoere meubels is een meubeltrend die al lang mee gaat. De meubels zijn vaak gemaakt van staal en robuust hout, met name salontafels en eettafels. Wist je dat je een industriële tafel ook zelf op maat kan maken? Met steigerbuizen ontwerp en maak je je eigen tafel eenvoudig op maat. Een eigen ontwerp steigerbuis tafel maken kan al met een klein budget. In deze blog laten we je een aantal ideeën van steigerbuis tafels zien en geven we je handige bouwtips!

Wat je kan met steigerbuismateriaal?

Met steigerbuizen kan je alle kanten op, je kan er kapstokken, trapleuningen, kledingrekken, kasten en tafels van maken. De steigerbuizen kunnen speciaal voor jou op maat gezaagd worden, de buizen kan je online gemakkelijk op maat bestellen.

Naast de traditionele stalen steigerbuis, zijn er ook mat zwarte buizen. De zwarte buis heeft een strak en moderne look. Naast de buizen zijn er veel verschillende buiskoppelingen op de markt, waardoor de mogelijkheden eindeloos zijn.

Verschillende soorten steigerbuis tafels

Een tafel voor erbij

Een bijzettafel kan je op verschillende manieren gebruiken: salontafel, sidetable of als plantentafel. Voor een bijzettafeltje kan je een dunne buisdiameter gebruiken voor een strak en minimalistische uitstraling. Een sidetable kan zowel praktisch als decoratief zijn, gebruik het voor het opbergen van boeken of als plantentafel.

TIP: Met vierkante buizen geef je een eenvoudig ontwerp tafel een extra stoere en unieke uitstraling.

Met z’n allen aan tafel

Lastig om de juiste afmeting eettafel te vinden? Met steigerbuizen kan je je eigen maten bepalen. Jouw steigerbuis tafel past dan perfect in de woonkamer of keuken. Door de verschillende buiskoppelingen zijn er verschillende ontwerpen en soorten poten mogelijk. De buizen kunnen ook voor buiten gebruikt worden, ideaal als tuintafel.

TIP: plaats zwenkwielen onder de poten, zo kan je de tafel makkelijk verplaatsen.

Met een groot gezin zijn de steigerbuizen tafels ideaal. De stalen buizen gaan wel tot 600 cm. Met een extra poot ter ondersteuning kan je een lange tafel maken, waar je met de hele familie aan kan zitten.

Thuis aan het werk

De steigerbuis tafels kunnen natuurlijk ook ingezet worden als bureau. Je kan het bureau uitbreiden met extra schappen of maak er een hoekbureau van. Het is afhankelijk van de afmetingen, het ontwerp en hoeveel gewicht het moet dragen welke buisdiameter het meest geschikt is. Steigerbuizen worden vaak ingezet voor een werkbank/tafel waar zwaar materiaal op komt te staan.

TIP: op de foto hieronder is buisdiameter 26,9 mm gebruikt. Voor extra stevigheid kan je de buizen aan de muur en vloer/plafond vastmaken.

Dit project vraagt iets meer kluservaring, maar bij veel steigerbuisaanbieders kan je terecht voor advies en handige DIY’s.

Creatief met steigerbuis

Zoals je misschien al hebt opgemerkt kan je alle kanten op met steigerbuis. Voor elke ruimte is er een passende oplossing te vinden. Veel steigerbuisaanbieders online denken graag met je mee. Bij sommige webshops kan je zelfs terecht voor complete doe-het-zelf bouwpakketten, alle onderdelen zijn al voor je samengesteld!

Wat wordt jouw nieuwe steigerbuisproject?

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *