Deze interieurtrends bieden je inspiratie voor jouw inrichting 

Zoek je momenteel naar inspiratie voor het vernieuwen van het interieur in de ruimtes van je woning? Kijk eens naar de laatste interieurtrends! Het geeft je een goed beeld van kleuren, materialen en bijvoorbeeld stijlen die momenteel veel worden toegepast door interieurstylisten. Om direct een voorbeeld te geven: overweeg een hoekbank beige van kleur, om deze te combineren met donkere, houten dressoirs en bijvoorbeeld bijzettafel. Een hoekbank biedt je alle ruimte om comfortabel bij te kunnen komen van een drukke dag op het werk. Daarbij biedt een hoekbank direct plaats aan gasten of de vriendjes van je kinderen. Het vervangen van een hoekbank in de woonkamer maakt, door het formaat van het meubel, dat deze ruimte er direct fris en als nieuw uitziet. Vergelijk het met het vervangen van het bed of de kledingkast in de slaapkamer. In dit artikel zet we een aantal van de belangrijkste interieurtrends voor je op een rijtje. 

Organische, curved lines verwerken in je interieur 
Het is niet voor niets dat juist een beige bank zo populair is momenteel. Een interieur moet rust en kalmte uitstralen, waardoor stylisten vaker kiezen voor de toepassing van natuurlijke kleuren. Naast beige is bijvoorbeeld ook een groene tint geliefd, evenals een azuurblauwe uitvoering van meubels. Niet alleen in de gebruikte kleuren wordt gekozen voor natuurlijke tinten. Ook in de vorm van meubels en accessoires zie je het terugkomen. Interieurstylisten kiezen voor elementen met organische, curved lines. Denk bijvoorbeeld aan een rond armatuur voor de vloerlamp of het lampje op een bijzettafel, een ronde spiegel in de hal van je woning, enzovoorts. Ronde vormen zijn veel minder strak en contrasterend dan bijvoorbeeld een rechthoekig of vierkant object. Deze zijn al snel erg hard, wat de zachte, warme sfeer van een ruimte niet ten goede komt. 

Gebruik van duurzame materialen in huis 
Vervang het bestaande interieur binnen je woning niet in een keer. Kies juist voor het vernieuwen van losse meubels, waarbij je heel bewust gaat voor een hoge kwaliteit. Zou je alles in een keer vervangen voor kwalitatief goede meubels, dan vergt dit een grote investering. Het is daarbij juist leuk om steeds weer andere meubels te vervangen in je interieur. De kwaliteit van meubels is de laatste jaren belangrijker geworden. Mede doordat duurzaamheid een bepalende rol speelt bij de keuze die consumenten maken. Je wilt een meubel waar je een lange tijd mee vooruit kunt, om je zo enigszins af te zetten tegen de consumptiemaatschappij die Nederland volgens velen geworden is. 

Zo worden ook houten meubels steeds populairder. Het voordeel van kwalitatief goed hout is dat je deze meubels relatief makkelijk kunt (laten) herstellen bij lichte beschadigingen. Schuur het hout om het meubel vervolgens opnieuw te lakken. Direct kiezen voor een vervangend meubel is hiermee niet langer nodig. Dat bespaart op de kosten en schaadt het milieu niet onnodig. 

Less is more binnen interieurs anno 2024 
Tot slot geldt less is more als een belangrijke interieurtrend voor dit jaar. Het past goed bij het thema duurzaamheid. Kijk kritisch naar je interieur en bepaal welke meubels en accessoires onmisbaar zijn. Twijfel je over sommige elementen? Laat ze eens een paar weken weg en kijk vervolgens of je ze mist. Wanneer dat niet het geval is, kun je ze verkopen. Een slimme manier om budget te creëren voor de investering in een nieuwe bank, een nieuw dressoir of bijvoorbeeld een nieuw kleed. Less is more is daarnaast een trend geworden, omdat huishoudens steeds vaker streven naar een prikkelarm interieur in huis. Men wil niet langer afgeleid worden door een rommelige tafel, een uitpuilende kast, enzovoorts. 

Foto van M. Antoine Vignon op Unsplash

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *