deurkruk

Deurkruk legt laatste hand aan interieur

Onderzoek toont aan: 61% van de vrouwen ziet designdeurkruk als finishing touch voor interieur

Deurkruk legt laatste hand aan interieur

Vrouwen besteden graag tijd en geld aan de inrichting van hun huis. Deurkrukken worden daarbij echter vaak vergeten. Terwijl we ze toch dagelijks meermaals  gebruiken en velen ze als finishing touch van het interieur zien. Dit blijkt uit recent onderzoek, in opdracht van Intersteel, onder 1.438 vrouwen.

Weerspiegeling van identiteit
Magazines, websites en tv-programma’s over interieur en design zijn niet zonder reden erg populair.8 op de 10 vrouwen besteden graag tijd en geld aan hun interieur. Zij zien de inrichting van het huis vaak als een weerspiegeling van hun identiteit. Terwijl 95% details in het interieur belangrijk vindt, heeft ruim de helft nog nooit overwogen om de deurkrukken in huis te vervangen. “Ik heb er eigenlijk gewoon nooit aan gedacht dat het weleens de finishing touch zou kunnen zijn”, vertelt Sharon (25).

De vrouwen die wel daadwerkelijk aandacht besteedden aan de deurkrukken in hun woning (45%), zijn blij met het resultaat. “De nieuwe deurkrukken passen veel beter bij het interieur van mijn woning”, zegt Eva (25), “ondanks dat het een klein detail lijkt, maken ze de woning wel meteen helemaal af. Met name in de woonkamer, waar je tegen de deur aankijkt.”

Aandacht voor kwaliteit en design 
Ruim driekwart van de vrouwen vindt hoge kwaliteit van deurkrukken essentieel; je gebruikt  ze immers heel vaak. Ze geven daarbij tevens de voorkeur aan design boven standaard, omdat design tegelijkertijd de finishing touch voor je inrichting kan zijn. Maar wel voor een acceptabele prijs. Het materiaal, hoe de deurkruk aanvoelt en hoe hij werkt, is van minder belang.

Eenduidige stijl
Bij ruim de helft van de vrouwen zijn de deurkrukken in dezelfde stijl als hun interieur. 3 van de 4  vrouwen bij wie dit niet het geval is, zouden hun deurkrukken het liefst in dezelfde stijl zien als de rest van het interieur. Budgettair is dit voor veel van hen ook in één jaar te bereiken. En dan kan het daar jarenlang van genieten beginnen!

*Bron: onderzoek en analyse zijn uitgevoerd door Hettestpanel.nl in opdracht van Intersteel.

Over Intersteel
Intersteel is fabrikant van stijlvol deur- en raambeslag met bijbehorende accessoires. Intersteel beheerst de kunst van het koppelen van moderne technologieën aan elegant design. Voor elke woonstijl bestaat wel een productlijn die een extra element toevoegt aan het interieurdesign. De producten passen bij veel interieurstijlen en -smaken: modern & strak, landelijk & klassiek of vintage & retro. De lijnen, zowel in samenwerking met toonaangevende architecten op het gebied van interieur gerelateerde producten, als in eigen beheer ontworpen, geven deuren en ramen een eigen finishing touch. Misschien voor velen onopvallend, maar telkens onbewust sfeerondersteunend aanwezig. Kijk voor meer informatie op www.intersteel.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *