Design Inspiratie: Fauteuils!

Een bank in huis is fijn, maar neemt ook veel ruimte in beslag. Soms is het veel praktischer om te investeren in een mooie design fauteuil. Die zitten heerlijk, zijn makkelijker te plaatsen, bieden ruimte en net zo veel comfort als een bank. Ze geven meteen karakter aan een interieur en het is niet zomaar ‘een stoeltje erbij’. Dit komt omdat design fauteuils niet alleen heel comfortabel zijn, maar ook nog eens ontzettend stijlvol en uniek in vorm, kleur of materiaal. Van echte design iconen tot nieuwkomers op de design markt, we zetten er een aantal voor je op een rij!

eames lounge chair

Je kent ze wel, de meest bekende en iconische design stoelen zoals de Eames Lounge Chair van Vitra en de Barcelona Chair van Knoll. Deze design fauteuils komen veelvuldig terug in de bladen en op Pinterest borden. Het zijn de lounge stoelen die bij menig interieurliefhebber op het wensenlijstje staan en waar we vaak enkel van kunnen dromen. Maar eens gekocht is nooit spijt, want ze zijn en blijven tijdloos en prachtig!
egg chair

De bovenstaande iconen zijn lang niet de enige klassiekers op design gebied. Scandinavisch merk Fritz Hansen is, naast de Serie 7 Vlinderstoel, bekend om zijn karakteristieke fauteuils. De Egg Chair, ontworpen door Arne Jacobsen, en de Ro Fauteuil zijn beide geroemd om de organische vormen en luxe uitstraling.

Carl Hansen

Mocht je een liefhebber zijn van natuurlijke materialen zoals hout en leder, dan zijn de fauteuils van Carl Hansen –ja ook deze zijn afkomstig uit Scandinavië- absoluut de moeite waard! De met de hand gemaakte loungestoelen bestaan voor het grootste gedeelte uit hout, met een geweven, gematte of gestoffeerde zit. Zoals bijvoorbeeld de Shell Chair en de Colonial Chair!

Hay

Liever een moderner en eigentijds model? HAY en Muuto hebben beide mooie gestoffeerde fauteuils in hun collectie. De About A Lounge fauteuil van HAY is onderdeel van de ‘About A ..’ reeks bestaande uit eetkamerstoelen, tafels en lounge stoelen en is mogelijk met verschillende onderstellen. De Oslo Chair van Muuto is een luchtig en modern ontwerp met zijn strakke lijnen en biedt tegelijkertijd ontzettend veel zitcomfort door de Nozag veren. Beiden prachtige modellen voor een strak en minimalistisch interieur!

Geïnspireerd en benieuwd naar nog meer mooie design fauteuils? Bij MisterDesign hebben ze veel verschillende soorten, van klassiekers tot de nieuwste modellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *