Design deurkrukken vervolmaken het interieur

Robuuste en strakke deurkrukkenlijn van Intersteel designer Bas König

Een lijn deur- en raamkrukken geïnspireerd op instrumenten uit de keuken, dat is de Fusion lijn van Bas König. Wie het weet, ziet het direct: het zijn de handgrepen van een koekenpan en een messenslijper. Een gadget is het zeker niet, door het strakke ontwerp en het gebruik van de twee stoere materialen roestvast staal en rubber is de kruk toepasbaar in het hele huis.

De missie van Intersteel is designdeurkrukken een prominente rol laten spelen binnen het interieurdesign. Ronald Taling, commercieel directeur van Intersteel: “Je hoeft de deurkrukken niet enorm in het oog te laten springen om een mooie harmonie te bereiken tussen materiaal en kleur van de (voor)deur met de rest van het interieur. Een deurkruk heb je dagelijks tientallen keren in je hand; vreemd eigenlijk dat daar altijd zo weinig aandacht aan wordt besteed.”

Het gebruiken van deurkrukken uit de Fusion lijn is aandacht besteden aan details in het interieur. De naam, Fusion, is geïnspireerd door het koken. Bas König: “De materialen rubber en roestvast staal zijn net zo mooi met elkaar in balans als de smaken in de fusion keuken, waar meerdere kookstijlen samenkomen.”

design krukken

De Elegant Fusion is een combinatie van stoer en elegant. “Hier zie je de koekenpangreep sterk in terug, zonder dat het kitsch wordt.”

De Special Fusion is een meer klassiek ontwerp. “Ook hier is de koekenpangreep in te zien, maar door hem een kwartslag te draaien, is het minder nadrukkelijk en krijgt de kruk een meer gestroomlijnde uitstraling.”

De Solid Fusion heeft als enige ontwerp een tonmodel. “Deze greep ligt erg goed in de hand, net zoals de messenslijper waar het ontwerp op is geïnspireerd.”

Over Bas König
Intersteel designer Bas König was tot dusver vooral een technisch tekenaar. “Dat zie je ook nog terug in mijn ontwerpen, die robuust en strak zijn, zonder tierelantijntjes.” König haalt zijn inspiratie uit het dagelijks leven, vandaar ook de door de keuken geïnspireerde vormen. “Ik sta zelf graag in de keuken en mijn Indonesische afkomst maakt dat ik weet hoe je het beste uit twee culturen haalt. Voor deze serie zijn de beste eigenschappen van twee heel verschillende materialen gebruikt. Het harde en stoere van roestvast staal, met de zachte en comfortabele feel van rubber.”

Over Intersteel
Intersteel is fabrikant van designdeurkrukken met bijbehorende raamsluitingen en accessoires. Daar horen uiteraard sloten bij van de hoogste kwaliteit. Toch gaat het Intersteel veel meer om het design van de deurkrukken en wordt het verschil gemaakt met een grote reeks aan onderscheidende designseries. Intersteel weet moderne technologieën aan elegant design te koppelen.

Voor elke woonstijl bestaat wel een productlijn die een extra element toevoegt aan het interieurdesign. De producten passen bij veel interieurstijlen en -smaken: modern & strak, landelijk & klassiek of vintage & retro. De ontwerplijnen, zowel in samenwerking met toonaangevende ontwerpers en architecten als in eigen beheer ontworpen, geven deuren en ramen een eigen, finishing touch.

Voor velen onopvallend, maar wie goed kijkt, ziet hoe het de woonsfeer ondersteunt. Kijk voor meer informatie op www.intersteel.nl

design deurkruk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *