De woontrends voor 2020

Het plaatje hierboven is een print van allerlei afbeeldingen op google bij het invoeren van ‘woontrends 2020’. Dus dit gaan we tegenkomen. En het nieuwe jaar is pas net begonnen. Een mooi moment om eens te kijken wat 2020 gaat brengen qua interieur. Wat zijn nu de uitgangspunten van bovenstaande foto’s?. Wat gaan we zien? Ik zet een aantal punten op een rijtje.

Groen! Qua kleur én duurzaam en milieubewust

Groen zagen we afgelopen jaar al in de interieurs. En groen blijft! Groene muren, groene banken, groene planten. Het mag allemaal.

Maar behalve de kleur groen, gaat groen nog verder.

We gaan voor duurzaam en milieubewust. Men gaat zich meer afzetten tegen het consumeren. We gaan meubels kopen die van gerecyclede materialen zijn gemaakt. Of we combineren marktplaats of de lokale kringloop in ons interieur. En we besteden meer aandacht aan het ambacht en het handwerk. Maar bovenal, duurzaam, milieubewust én dan moet het er ook nog goed uitzien. Het gaat prima samen in 2020.

Ook innovatieve materialen zijn in ontwikkeling; materialen van zeegras, bamboe of mais. En deze laatste passen weer heel goed in de volgende trend:  wr3%d#Zd

Natuurlijke kleuren en materialen

Perfect passend bij het thema ‘groen verantwoord bezig zijn’ passen hier uiteraard alle natuurlijke materialen perfect bij. Je zult kurkwanden, rieten, houten, leren elementen in hun puurste vorm terug blijven zien (www.veneta.com).

Zo heeft Flexa voor 2020 de kleur “Tranquil Dawn” tot kleur van het jaar benoemd, geïnspireerd door de natuurlijke lichtstralen in de ochtend Dit is een rustige (grijs/blauw/groenige) kleur die geïnspireerd is op lichtstralen in de ochtend. (www.mylovelyhome.nl, www.flexa.nl )

Klein en multifunctioneel wonen

De verstedelijking neemt toe alsook de inwoners in de stad. Veel mensen met steeds minder ruimte, vraagt om een nieuwe manier van inrichten. Een oplossing is multifunctioneel wonen. Geen aparte kamers maar één ruimte waar je door heel praktisch in te richten meerdere functies samenvoegt.

Een aantal jaar geleden zag je een eerste prototype van een Tiny house (een klein multifunctioneel huis) gepresenteerd tijdens de DDW in Eindhoven. Nu begint de verkoop hiervan toe te nemen. (www.tinyfindy.nl en www.thestylebox.nl)

Durf te experimenteren: ben niet standaard

Ook in  je natuurlijke interieur kun je een statement maken.  Contrasterende kleuren hoeven niet fout te zijn! En zo gaan we in 2020 contrasterende elementen terug zien in het natuurlijke interieur, denk aan die okergele bank, het paprikapoederrode krukje of blauwgroene vaas. Qua patronen in stoffen komen weer opvallende gekke figuurtjes en patronen, gecombineerd in een rustig interieur. Maak je interieur uniek.  En experimenteer er op los.

Groetjes en tot de volgende blog

MARIE-JOSE SCHREIBERS


06 41 78 93 52 info@puurbinnen.nl
Hortsedijk 65  5708 HB  Helmond
www.puurbinnen.nl

       

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *