De natuurlijke groene wand

Hoe groener, hoe beter.

Groen blijft een grote trend in het interieur. We zien de kleur groen op allerlei vlakken terug. Groene muren, groene meubels maar vooral veel planten. We brengen de natuur weer terug in ons interieur. Nog nooit waren planten zo trendy. 

Planten en Mos aan de muur?

Wil je de kleur groen en de natuur echt doorvoeren in je interieur dan kan je gaan voor echte groene wanden. Er zijn verschillende manieren om dit te doen:
Maak een wand van mos:

Wist je dat er kant en klare moswanden te koop zijn? Deze wanden worden op maat gemaakt en kunnen op verschillende manieren aan je wand gehangen worden.

Door gebruik te maken van moswanden heb je binnen mum van tijd een oase aan groen in je interieur. Daarnaast geeft een moswand vele voordelen. Zo zijn ze tijdloos, brandvertragend en heb je geen last van plantenziekten en insecten. Ook hebben ze een dempende werking. Vanwege dit akoestische effect worden ze ook vaak in kantoortuinen gebruikt. Maar ook in je eigen woning kan het dempen van geluid geen kwaad. 

Nou denk je misschien, hoe ga ik dat water geven? Maar die vraag is overbodig. Moswanden hebben geen water of speciale UV verlichting nodig en zijn een prachtig, kleurrijke aanvulling op je interieur. 

Verschillende plantensystemen

Er zijn verschillende systemen op de markt waar je een plantenwand kan maken. Bevestig meerdere bloembakken aan de wand en vul deze met verschillende planten. Er zijn een aantal planten die in je plantenwand niet mogen ontbreken:

– De klimop
– De erwtenplant
– De ciccus
– De peperomia

Allemaal planten die snel groeien waardoor je een “vallend” planteneffect krijgt. De planten slinger zorgen voor een verbindend effect. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *