De voordelen van Unipanel windveren op een rijtje

Veel woningen in ons land zijn voorzien van windveren. Deze onderdelen zorgen ervoor dat wind en regen niet onder de dakbedekking kunnen komen. Als je een nieuw huis gaat bouwen of windveren gaat vervangen, heb je keuze uit verschillende materialen. Je kunt kiezen voor windveren van hout of kunststof, maar ook voor Unipanel windveren. De meeste mensen zijn bekend met de eerste twee materialen, maar weten niet wat Unipanel windveren zijn. Daarom zetten we hier alle voordelen van deze windveren op een rijtje.

Makkelijk te bewerken
Unipanel is een materiaal dat makkelijk te bewerken is. Qua bewerking is het vrij vergelijkbaar met hout. Voor het bewerken kun je bovendien dezelfde gereedschappen gebruiken als bij hout. Dit geldt eveneens voor de manieren waarmee je Unipanel kunt verbinden. Wil je jouw windveren voorzien van een decoratief patroon? Dan kun je gebruik maken van een frees. Daarnaast is het mogelijk kom een reliëf te realiseren in een windveer. Hiervoor maak je gebruik van meerdere lagen Unipanel.

Geventileerde constructie
Bij een windveer is het belangrijk om te werken met een geventileerde constructie. Allereerst zorgt dit ervoor dat de panelen niet te warm worden. De warmte kan namelijk ontsnappen als je gebruik maakt van een geventileerde constructie. Een tweede voordeel van zo’n constructie is dat je de achterconstructie hiermee strak uitlijnt.

Strakke afwerking
Een derde voordeel van Unipanel is dat je jouw windveren hiermee strak af kunt werken. Dit materiaal behoeft in principe geen verdere afwerking. Zijn er gezaagde of gefreesde zijden ontstaan? Dan is het aan te raden om dit af te werken met een speciaal afwerkmiddel. Op deze manier is de kans op vuilaanhechting namelijk een stuk kleiner. Als de kleur van Unipanel.nl je niet aanstaat, kun je het materiaal eventueel in een andere kleur schilderen. Let er in dat geval wel op dat je de juiste verf gebruikt.

Makkelijk en onzichtbaar te bevestigen
Windveren van Unipanel zijn makkelijk en onzichtbaar te bevestigen. Meestal wordt er een speciaal bitje meegeleverd, waardoor de kop van de schroeven onder het plaatoppervlak valt. Bovendien krijg je er speciale afwerkdopjes bij die precies in de gaten passen. Hierdoor valt de bevestiging nauwelijks op. Heb je een houten achterconstructie? Dan kun je er ook voor kiezen om Unipanel te verlijmen. Het is belangrijk dat je hier speciale lijm voor gebruikt.

Ook te gebruiken als waterbord
Tot slot kun je Unipanel niet alleen gebruiken als windveer, maar ook als waterbord. Dit is de dekplank die bovenop de windveer ligt en gebruikt wordt om de naad tussen de windveer en dakpannen af te dichten. Bij nieuwbouwwoningen ontbreekt een dakrand vaak, maar bij oude woningen zie je dit wel vaak terug. In vergelijking met hout heeft een Unipanel dakrand een langere levensduur.

Foto door Expect Best

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *