pvc vloer visgraat

De vloer van een industriële keuken.

Je bent er uit. Voor jou geen witte keuken. Jij wilt een keuken maar niet zo een die vele andere hebben. Jij durft anders te zijn als al die andere. Jij hebt vele industriële keukens gezien, vaak gecombineerd met PVC vloeren. Jij wilt dit ook, jij toont lef maar waar begin je? Hoe realiseer je deze keuken?

 Zwarte keuken

Allereerst ga je natuurlijk op pad voor jouw zwarte keuken. En daarin laat je alles wat wit is los. Jij gaat voor die echte industriële look. Dat betekent dus donkere kleuren zoals zwart of donkergrijs gecombineerd metalen handgrepen. Het metaal trek je door in rekken voor potten en pannen boven je aanrecht. Heb je meer ruimte nodig dan kan je kiezen voor een mooie metalen kast.

Bij een industriële keuken horen namelijk vaak geen bovenkastjes. Meestal ga je alleen uit van een onderbouw. Dit werkt mee aan de stoere uitstraling van een industriële look. Je zou er zelfs voor kunnen kiezen om je achterwand net iets extra’s te geven en daar te werken met een stenen muur. Zo krijgt je keuken nog meer die stoere loft look.

PVC vloeren

Een vloer in de keuken moet tegen een stootje kunnen. Het is een ritme waar we veel zijn en waar het kan voorkomen dat er iets nats op de grond valt. Voor de vloer kan je kiezen voor PVC vloeren. Een PVC vloeren betonlook of zoals op de foto een PVC vloeren visgraad passen goed bij een industriële keuken en hebben een aantal belangrijke voordelen.

PVC vloeren voordelen:

  • Vuil en waterafstotend dus ideaal voor in de keuken
  • Geluidsdempend
  • Te combineren met vloerverwarming
  • Onverslijtbaar
  • Antislip

Deze look kan je doortrekken door je hele woning. Zelfs op een trap kan je PVC vloeren leggen. En doordat je vloerverwarming onder een PVC vloer kan leggen heb je geen last van koude voeten.

Afstylen met accessoires

Je keuken wil je natuurlijk afstylen met verschillende accessoires. Bij een industriële keuken passen items met een matte uitstraling. Boven je eettafel, natuurlijk een grote met een metalen onderstel en houten blad, hang je mooie grote fabriekslampen. Lampen die je het gevoel geven alsof ze net uit die fabriek zijn weggeplukt. Alsof ze gisteren nog de werkvloer verlichtte.

Voor woonaccessoires kies je voor groots en ruw materiaal. Ga niet voor tierelantijntjes maar kies goede eyecatcher zoals een mooie vloerlamp, stalen plantenmanden of metalen salontafeltjes.

Met een goede basis, de zwarte kleuren en de PVC vloeren komt het helemaal goed met jouw industriële keuken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *