De natuurlijke slaapkamer

De natuurlijke slaapkamer

De natuur is helemaal in. Van behang met bladeren tot bamboe jaloezieën gecombineerd met vooral heel veel planten. In deze blog willen we je inspireren tot het inrichten van een slaapkamer vol natuurlijke materialen.

In de afgelopen jaren hebben we de natuur weer in huis gehaald. Toen ik 25 jaar geleden voor het eerst op mezelf gingen wonen waren planten redelijk uit. Veel planten in je woning gaven een oubollig gevoel. Bij je oma thuis, daar stonden de planten. Vooral de geraniums en bloemen in allerlei verschillende bloempotten op de vensterbank. Gelukkig is daar verandering gekomen en hebben we de natuur weer omarmt. Groen is weer in.

Natuurlijke materialen

Bij het inrichten van een natuurlijke slaapkamer horen natuurlijk veel natuurlijke materialen. Er wordt veel gebruik gemaakt van hout. Een mooi houten bed gecombineerd met een houten kast en dressoir zijn de basis.

De muren kan je verven maar je kan ze ook behangen met palmbomen of kiezen voor een botanisch design. Behang met bladeren zijn helemaal in. Hooked on walls heeft diverse patronen en designs in elke gewenste kleur.

Raamdecoratie

Een slaapkamer hoort ’s nachts donker te zijn. Hoe donkerder, hoe beter je slaapt. Bij een natuurlijke slaapkamer hoort natuurlijke raamdecoratie. Bamboe jaloezieën passen heel erg goed bij deze stijl. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren zodat ze goed aansluiten bij de rest van je interieur. En ook in verschillende maten, van bamboe jaloezieën 35 mm tot 65 mm. Als je een groot raam hebt kan je best kiezen voor grote jaloezieën. Dit geeft een sjiek effect. Daarbij mag je best pronken met mooie raamdecoratie. En het formaat maakt niet uit want je kan bamboe jaloezieën op maat maken.

Jaloezieën geven je de mogelijkheid om te spelen met het licht. En het materiaal bamboe geeft je zelfs de mogelijkheid om met jaloezieën te werken in de badkamer. Dat is fijn want bamboe jaloezieën schoonmaken is een makkie. Ga met een plumeau langs de lamellen en je stof is zo verdwenen.

Duurzaam

Bij een natuurlijke slaapkamer denken we ook aan duurzaamheid. Werk dan ook met natuurlijke materialen zoals bamboe, hennep, natuursteen, wol enz. Verwerk deze materialen in de meubels, raamdecoratie en bijvoorbeeld in kleden op de grond.

De kamer stijl je natuurlijk af met heel veel groen. Zorg voor een explosie aan planten in de slaapkamer. Planten in de slaapkamer zorgen ook nog eens voor een gezond leefklimaat. Naast dat ze de lucht zuiveren zorgen ze voor een kalmerend effect. En volgens onderzoek zorgen planten in de slaapkamer ook nog eens voor minder luchtweginfectie.

Dus door het terugbrengen van de natuur in je slaapkamer heb je niet alleen een duurzaam en mooi resultaat, je creëert ook een gezonde slaapomgeving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *