De tuin inrichten

Nog even doorbijten en dan komt de lente er weer aan. Volgende week krijgen we nog wat koude dagen maar misschien mogen we daarna langzaamaan de lente en de zon gaan verwelkomen.

Tijd voor de tuin

Ik zie al steeds meer dat mensen weer de tuin in gaan. Men begint met het schoonmaken van de tuin. Weg met de bladeren en alles wat er in de winter is blijven liggen. Tijd om de tuin klaar te gaan maken voor de lente.

Omdat we nog nachtvorst hebben is het niet verstandig om nu al je zomerbloeiers te planten. Wacht daarmee tot we de laatste nachtvorst hebben gehad. Dan kan je dahlia’s, anemonen, Calla’s, gladiolen en begonia’s gaan planten. Deze zorgen dan voor een kleurrijke zomer. 

Tuinmeubelen

Je kan er wel al voor kiezen om je tuinmeubelen schoon te gaan maken en te controleren. Is alles nog goed. Is de parasol niet verweerd, is het tijd voor een nieuwe parasol? Misschien ben je de staande parasol wel zat, kan soms namelijk zo’n sta-in-de-weg zijn en kies je dit jaar voor een zwevende parasol.

Zijn de scharnieren van je tuinstoelen nog goed? Heb je een tuinset van hout dan is het een idee om hem te gaan behandelen zodat hij langer meegaat. Wil je niet elk jaar je meubels schoonmaken overweeg dan om een mooie beschermhoes voor je tuinset te kopen. Klik hier voor een compleet overzicht van tuinset hoezen.

Kortom het is tijd om alles klaar te maken zodat als straks de zon zich laat zien je meteen kan gaan genieten.

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *