De trend van nu: duogordijnen

Past dit ook bij jouw interieur?

Er zijn vele soorten raamdecoratie verkrijgbaar. Je kan kiezen voor een vouwgordijn, virtage, overgordijnen, shutters, rolgordijnen en sinds enige tijd ook een duo rolgordijn. En zeker die laatste zien we steeds vaker.

Wat is een duo rolgordijn?

Een duogordijn bestaat uit twee stukken stof. De stof bestaat uit twee stroken. De ene strook is van dichte stof, de andere stof is van doorzichtige stof. Door het gordijn in een bepaalde stand te zetten, zet je het duo rolgordijn open of dicht. Je kan met een duo rolgordijn heel erg goed met licht spelen. Als je het gordijn zo plaats dat de transparante banen tegen over elkaar staan komt er een grote straal aan licht binnen. Doe je de verschillende stoffen tegenover elkaar dan heb je een dicht gordijn. Deze optie zorgt voor privacy want voorkomt dat men naar binnen kan kijken.

Doordat je zo goed met het licht kan spelen is het duo rolgordijn op dit moment heel erg populair. Daarbij is het rolgordijn in heel veel stoffen verkrijgbaar waardoor het bij alle interieurs past. Of je nu een landelijk of modern interieur hebt. Een duo rolgordijn past er bij. Je moet alleen de goede kleur kiezen. Bijkomend voordeel is dat het duo rolgordijn op maat te maken is. Welk formaat je ook nodig hebt, het is altijd te maken.

Montage

Een duo rolgordijn is makkelijk zelf op te hangen. Kleine tip vanuit eigen ervaring: mocht je voor je raam twee duo rolgordijnen nodig hebben geef dit dan aan bij je aankoop. Bij het maken van het gordijn houdt de leverancier er dan rekening mee. Zo voorkom je verschil in je lijnen spel. Want als beide gordijnen voor de helft uitgerold zijn moeten de stroken wel gelijk door lopen. Zelfs het kleinste verschil zal je zien.

Koop je duo rolgordijn daarom altijd bij een expert.

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *