trap met tekst

De trap met twaalf vrolijke traptreden

De trap met twaalf vrolijke traptreden

Bij veel huizen bevindt de trap zich in de gang, waardoor het een groot deel is van de eerste indruk die je meegeeft aan bezoekers. Een trap met van die halve maan tapijtjes kan écht niet meer, maar wat zijn de alternatieven? Zet je ramen en deuren maar open, pak je favoriete verfkwast erbij… We gaan die trap eens opknappen!

Strippen voor beginners

Toen ik mijn huis kocht was mijn trap bedekt met een laag vloerbedekking. Een lichte soort wel te verstaan, die door de jaren heen al lang niet meer licht was. Daar moest dus direct verandering in gebracht worden! Het verwijderen van vloerbedekking op een trap moet je alleen doen als je héél goed gehumeurd bent, want het is best wel een rotklus. Als je met veel geweld alle treden  tapijt-vrij hebt gemaakt, begint het lijmverwijderingsproces. Dit werkt goed met een speciale föhn, waardoor je het beter eraf kan krabben. Vooral daarna ook nog een aantal keer goed opschuren! Als je trap helemaal kaal is kan het leuke deel beginnen!

Mix & match

Kies een mooie kleur uit voor je trap, hou daarbij rekening met hoe je trap gebruikt wordt! Ik heb bijvoorbeeld zelf voor een lichte kleur gekozen, omdat ik bijna nooit op schoenen de trap op loop en omdat ik een kat heb die witte haren heeft. Op een donkere trap zou dit vreselijk zijn en zou ik de hele dag met stoffer en blik in de weer zijn. Een donkere kleur is wel weer beter als je kinderen hebt die continu de trap op- en afrennen. Je basiskleur bepaalt een groot deel van de uitstraling. Je hebt zeker een paar lagen nodig, dus maak je agenda maar vrij! Als je trap in de gewenste kleur is en de verf aan het uitharden is, kan jij ondertussen op zoek gaan naar versiering!

Songteksten & quotes

De verticale delen van je trap zijn er niet voor niets, ze zijn gemaakt om mooie teksten op te zetten! De tekst die ik heb gekozen zie je op de foto. Tips voor tekstinspiratie: songteksten van je favoriete band of alltime favorites, bekende quotes, oneliners die jij veel gebruikt en bij je passen. Ik heb alles uit de losse pols erop geschilderd, dit speelse effect past namelijk perfect bij mijn oudere huis. Je kan ook met lettersjablonen werken.  Mijn tekst kwam niet helemaal lekker uit, daarom heb ik de bovenste rij voorzien van kleine spiegeltegels. Je kan natuurlijk ook ervoor kiezen om een of meerdere open te laten of met een mooie krul of simpele streep te versieren.

Voor de snel-klaar of strakke trap

Als je een strakke trap hebt, of geen zin in schilderwerk met het penseel zijn er ook kant-en-klaar opties in de vorm van stickers. Deze kan je bijvoorbeeld kopen bij Ilse Stickerdesign .

Ik hoop dat ik je met dit artikel weer heb kunnen inspireren, stuur vooral een foto van jouw gerestylde trap!

Door: Mariska Vermeulen / mariskav87.wordpress.com / twitter: @mariskav87

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *