De populariteit van schapenvachten in het interieur

schapenvacht

Hoe langer het geleden is dat het schaap geschoren is hoe langer de vacht. Schapen die in koude en natte omgevingen verblijven hebben een dichte schapenvacht die goed isoleert. De gekrulde haren hebben dan ook een functie: hierdoor blijft er meer lucht tussen de haren hangen. Dat houdt dus goed de warmte vast. Schapen wordt nooit uitsluitend gehouden voor de schapenvacht. De schapenvachten komen van schapenboerderijen, particuliere boeren en uit vrije kuddes. De schapenvacht wordt op natuurlijke wijze (vaak met aluin) gelooid zodat het voor mens en dier veilig gebruikt kan worden. Dat laatste is ook de reden dat schapenvachten zo goed passen in een duurzame, bewuste leefstijl waarbij respect voor mens, dier en natuur centraal staat. Die bewuste leefstijl is een trend waar steeds meer mensen zich mee bezig houden. Je ziet dat aan bewuster eten, bewuster met het lichaam omgaan (sporten) maar ook in de bebouwing van een huis of het interieur ervan. Men tracht steeds vaker om natuurlijke elementen terug te laten komen in het interieur. Vandaar dat het steeds populairder wordt om schapenvachten te kopen.

Schapenvachten in het interieur

Het is erg leuk om een schapenvacht in een stoel te leggen of in de bank. Ter decoratie of dekentje. Het is weer eens wat anders dan een kussentje. Een schapenvacht gaat ook nog eens lang mee en het is tijdloos. Ook op bed geeft het een warme uitstraling.

De grotere vachten zijn minder praktisch op meubilair maar weer wel op de grond (bijvoorbeeld voor de open haard). Het is uiteraard wel erg belangrijk om te kijken welke kleur, type en grootte in je interieur past. Op www.schaapvaak.nl kun je schapenvachten kopen maar ook een goed idee krijgen van de verschillende soorten vachten.

https://www.schaapvaak.nl/

Vereisen schapenvachten veel onderhoud?

Het grote voordeel van schapenvachten in tegenstelling tot andere materialen (zoals leer) is dat het weinig tot geen onderhoud vereist (uitkloppen is vaak al voldoende). De haren kunnen bij intensief gebruik wel eens wat slordig gaan ogen maar dat is met een borstel weer goed recht te kammen (zonder beschadiging van de vacht). Indien er een vlek op de schapenvacht komt dan is het beste deze met een droge doek af te nemen. Lukt dat niet of is de vlek opgedroogd probeer dan met een vochtige doek en een strijkijzer de vlek weg te strijken. Door de vochtige hitte lost de vlek op.           

witte schapenvachten

schapenvachten bont

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *