pioenroos

De pioenroos

Mijn favoriete bloem: de pioenroos

Voor mij is hij de bloem onder de bloemen, echt mijn favoriet: de pioenroos.

Toen ik op pad ging voor mijn bruidsboeket wist ik het zeker, in mijn boeket moesten pioenrozen. Ik werd door de bloemist snel uit mijn droom geholpen. Wij trouwde in augustus en in augustus zijn er geen pioenrozen meer. Dat idee moest ik dus snel uit mijn hoofd halen. Even heb ik overwogen om mijn man om over te halen om de datum te verzetten. In mijn hoofd hoorde pioenrozen bij mijn bruiloft. Achteraf had ik alsnog een mooi boeket, wel zonder pioenrozen maar met “gewone” witte rozen. 

Pioenrozen

De rozen zijn in mei en juni verkrijgbaar. Er zijn vele soorten te koop al verkoopt de gemiddelde bloemist meestal maar 1 soort. Je kan ook een pioenroos als struik in je tuin neerzetten. Je krijgt dan wel andere soort bloemen dan degene die je als bos bloemen koopt.

Je kan je pioenroos combineren in een boeket met ook met alleen een bos pioenrozen heb je al snel effect in je interieur.

Symboliek

Bij een mooie bloem hoort een mooie symboliek. De pioenroos staat dan ook symbool voor liefde, een gelukkig leven en gezondheid. Dat haal je allemaal graag in huis.

Informatiebron: Mooiwatbloemendoen.nl

bruisboeket pioenrozen
Bron: https://www.etsy.com/listing/104777675/silk-bride-bouquet-peony-flowers-pink?utm_source=Pinterest&utm_medium=PageTools&utm_campaign=Share

boeket pioenrozen

 

pioenrozen
Bron: http://www.stylemepretty.com/gallery/picture/95299/

pioenroos

pioenrozen

pioenroos

pioenrozen

pioenroos

pioenroos kan

pioenroos

pioenroos roze

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *