Bureau in de kinderkamer

Werken en tekenen aan een bureau

Een bureau in de kinderkamer kan voor vele doeleinde gebruikt worden. Mijn kinderen gebruiken hem vooral als opbergmeubel. En dan heb ik het niet over de lades als opbergmogelijkheid maar mijn kinderen leggen alles boven op hun bureau waardoor werken aan het bureau onmogelijk wordt 🙂 . Mijn kinderen zijn liever beneden dan op hun kamer dus als zij tekenen of huiswerk maken is dat meestal aan de eettafel of aan het grote bureau in de bijkeuken.

Bureau op de kinderkamer

Toch zijn er heel veel kinderen die dol zijn op het bureau in hun eigen kamer. Een plekje waar ze rustig kunnen werken. Een plek waar ze ongestoord huiswerk kunnen maken of de mooiste knutselwerken kunnen maken. Als je een paar planken boven het bureau bevestigd kunnen ze hierop boeken, schrijfspullen en knutselspullen kwijt. Ook kleine persoonlijke verzamelde spullen kunnen hier tentoongesteld worden. Het is ook erg leuk om een stolp of glazen kastje neer te zetten waaronder/waarin jouw kind zijn meest bijzondere schat tentoon kan stellen. En als je naast het bureau ook nog een memobord ophangt kan je kind ook nog eens foto’s, kaartjes van de film of een pretpark bezoeken ophangen waardoor het plekje nog leuker wordt.

Computer op het bureau

Als je kind groter wordt wil hij of zij waarschijnlijk ook een computer op zijn bureau neerzetten. Hou er dan rekening mee dat er naast de pc nog ruimte overblijft om te werken. Zeker als je kind ouder wordt zal hij/zij steeds meer boeken gaan gebruiken bij het maken van het huiswerk. Voldoende werkruimte is dan wel fijn. 

Kleine kinderkamer inrichten

Niet iedereen heeft de ruimte om een groot bureau neer te zetten. Dit omdat de kamer erg klein is of omdat er sprake is van schuine wanden. Een simpele plank aan de muur, desnoods eentje die je opklapt, is al voldoende. Opklapstoel ervoor en ook jouw kind heeft zijn eigen leerplekje. Helaas is er dan geen plek voor een vast pc maar dan kan je gebruiken maken van een laptop.

Bron 1e foto: Dhphappyliving

wit bureau kinderkamer
Bron: http://www.plazainterior.se/new/category/Pernilla-Jansson.aspx

 

brocante bureau
Bron: http://www.allesbrocante.nl/meubels/tafels/brocante-meisjes-bureau.html

 

bureau schuine wand
Bron: http://www.thebooandtheboy.com/2013/07/kids-desks.html

 

bureau pastel
Bron: Welke.nl

 

modern kinderbureau
Bron: rafa-kids

 

Vintage bureau
Bron: http://meravsadeid.blogspot.co.il/search?updated-max=2013-05-04T08:33:00-07:00&max-results=7

 

kinderbureau
Bron: http://lamaisondannag.blogspot.nl/search?updated-max=2012-09-04T23:27:00%2B02:00&max-results=7&start=7&by-date=false

 

wit bureau
Bron: http://www.vtwonen.nl/wooninspiratie/kinderbureau-2.html

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *