De perfecte keuken ontwerpen

Investeren in een nieuwe keuken doe je voor vele jaren kook- en woonplezier. Je wilt dan ook zeker weten dat het allemaal goed uitpakt. Laat je je keuken ontwerpen door The Home Factory dan wordt die perfecte keuken echt tastbaar. Onze interieurdesigners vinden namelijk pas rust als het hele plaatje klopt. Wat in hun ogen dé perfecte keuken is? Een keuken die zowel bij de bewoners als bij het hele huis past.

De perfecte keuken ontwerpen: hoe doet The Home Factory dat?  
Bij een goed ontwerp komt een heleboel kijken. Wij hebben een aantal belangrijke punten voor je op een rijtje gezet.

Bij de basis beginnen
Beginnen bij de basis betekent niet: klakkeloos voortbouwen op wat er is. Integendeel, tijdens ons gesprek stellen we juist een heleboel vragen. Daardoor krijgen we een goed beeld van jou en je leefsituatie. Onze eerste vraag is altijd: ‘Met hoeveel mensen wil je in de keuken kunnen eten?’ Met de antwoorden over je leefwijze, interieursmaak en het gebruik van keuken en eetruimte kunnen wij samen met jou de juiste keuzes maken. En mede daardoor de perfecte keuken ontwerpen.

keuken ontwerpen

De juiste apparatuur
De keuze van de juiste keukenapparatuur wordt vaak onderschat. Bij een keukenzaak komt de apparatuur vaak op het laatst aan bod en weet de verkoper van alles een beetje. Ons advies: bezoek eerst een flagship store van leveranciers zoals Siemens, Bosch en Neff in Hoofddorp of Miele in Vianen. In deze showrooms vind je alle verkrijgbare apparatuur van eenzelfde merk. Daar worden kookdemonstraties en workshops gegeven en kun je van de resultaten proeven. Met die ervaring en opgedane kennis wordt het jou duidelijk welke apparatuur het gaat worden. Het team van The Home Factory weet precies hoe ze alles in het ontwerp kunnen integreren.

Eigen visie op keukens
The Home Factory ziet de keuken als een design element. Uiteraard zonder af te doen aan de functionaliteit. De keuken mag prominent in je huis zichtbaar zijn! Het is belangrijk dat de keuken één geheel vormt met het interieur. Als interieurdesigners zorgen wij dat alles bij elkaar past, waardoor de ruimte als groter wordt ervaren. Als wij een keuken ontwerpen, plakken we geen keukenkastjes aan elkaar. Wij beschouwen de keuken als een meubelstuk dat gezien mag worden, een waar pronkstuk dus.

keuken ontwerpen

De perfecte plek
Wij gaan altijd uit van het hele interieur, waar de keuken naadloos in moet passen. Vaak is de keuken min of meer weggestopt in een hoekje. Maar is dat wel de juiste plaats? Wij doen het net andersom: we geven de keuken de ruimte. Hierdoor zijn de keuken, eet- en woonruimte veel beter in evenwicht. Het als één geheel bekijken van het woon- en keukenoppervlak leidt vaak tot verrassende inzichten. Bijvoorbeeld dat de keuken aan de andere kant van de woning veel praktischer zou zijn.

Meerdere ontwerpen
Onze werkwijze is uitgebreid, we laten niets aan het toeval over. Alle verkregen informatie zetten we om in creatieve ideeën en praktische oplossingen. Wij werken altijd meerdere opties uit, zodat er ook echt een keuze is. Het totaalplaatje met de gehele woonverdieping verliezen we daarbij niet uit het oog. De investering in een keuken in het middelhoge of hoge segment is flink. Maar in veel gevallen toont het ontwerp aan dat het de extra investering meer dan waard is. ’We gaan het in één keer helemaal goed doen en kiezen voor een uitgebreidere aanpak’, horen we dan. De lage rentestand biedt wat dat betreft ook extra mogelijkheden.

Fotorealistische renders
The Home Factory maakt realistische 3D ontwerpen, die allemaal met jou worden gedeeld. Je kunt in de animatie virtueel door de woning ‘lopen’ en ondergaan hoe de verschillende opties aanvoelen. Een render is een digitale afbeelding die uit zo’n 3D-model wordt gegenereerd. Onze renders zijn zo levensecht, dat je als het ware je nieuwe keuken in je toekomstige woonsituatie op foto’s ziet vastgelegd. Onze uitdaging? Dat het veel mooier wordt dan jij zelf had kunnen bedenken!

Totaalconcept
Wij ontwerpen uitsluitend een keuken als onderdeel van de gehele woonverdieping. Alleen dan ontstaat een goed beeld hoe alles bij elkaar past. Als je kiest voor ons totaalconcept dan maken we een compleet en concreet plan. Dat is inclusief de beschrijving van de materialen, kleuren en belichting. Het materiaalgebruik speelt een prominente rol: past dat bij het interieur of kunnen we met andere materialen meer harmonie creëren? Je vindt bij ons een zeer uitgebreid assortiment en de nieuwste materialen, zoals massief hout, fineer, leer-lak, HPL-plaatmateriaal en steensoorten. Oók materialen die niet beschikbaar zijn in winkels. Een standaardverlichting kan de sfeervolle keuken teniet doen met kil, koud blauw licht. In een lichtplan voor de gehele woonverdieping geven we advies over armaturen, hoe ze branden en wat het effect is. Hierdoor wordt verlichting juist een extra sfeermaker.  

keuken ontwerpen

Maatwerk
Een keukenverkoper is gebonden aan een bestaande collectie met vooraf bepaalde kleuren en afmetingen. Daar gaat het wringen, want in maar heel weinig huizen kunnen we volstaan met standaardoplossingen. Met maatwerk is zoveel meer mogelijk! Wij kunnen in onze ontwerpen dat stuk maatwerk integreren. We creëren een betere aansluiting en meer eenheid door bijvoorbeeld koven en nissen en maatwanden. Ook andere elementen zoals een open haard, een en suite of boekenkast kunnen op maat worden gemaakt en geïntegreerd, zodat de keuken vloeiend in de woonkamer overloopt. Daarnaast kunnen wij  ook een complete maatwerk keuken ontwerpen. Wist je dat een maatwerk keuken ongeveer even duur is als een keuken in het midden- en hogere segment uit de keukenzaak? Maar je krijgt er wel veel meer creativiteit en gebruiksgenot voor terug. 

Sparringpartner
Onze ontwerpers zijn creatief en oplossingsgericht en kunnen je als sparringpartner aan de hand nemen en tot nieuwe inzichten brengen. Een veelvoorkomende wens is dat de keuken open is, maar ook afgesloten kan worden. Dat is mogelijk met glazen deuren, maar het is heel belangrijk dat de ruimteverdeling goed in evenwicht is. Wij denken mee hoe dat gerealiseerd kan worden, waar dit kan en welke afwerking nodig is. Hier zijn een heleboel varianten in mogelijk. Samen komen we altijd uit op de meest optimale oplossing. Dit kan ook meegenomen worden als een stuk maatwerk.

Tijdsbesparing
Ons ontwerp is inclusief gedetailleerde werktekening op groot A0-formaat met alle gegevens, maatvoeringen, aanzichten en doorsnedes op schaalgrootte. Hiermee kun je bij keukenspeciaalzaken direct een offerte opvragen. Zo bespaar je veel tijd, omdat je met een oriëntatie bij keukenspeciaalzaken zonder vooropgezet plan vaak meerdere dagen kwijt bent. Terwijl de twijfel soms blijft: ‘Hoe gaat deze keuken in ons interieur passen?’ Al met al levert de afstemming met The Home Factory je bij het vervolgtraject een flinke tijdwinst op. En wil je liever een maatwerk keuken? Dan kunnen we dat met onze partners perfect en snel voor je regelen.

Je hebt vast gemerkt dat we héél veel te vertellen hebben over onze aanpak. Wil je misschien door ons die perfecte keuken laten ontwerpen? Bel ons dan gewoon even op, dan geven we nog meer informatie. We zijn bereikbaar via 0172 – 745370 of 06 – 55 172 337. Mailen kan natuurlijk ook:  bianca@thehomefactory.nl

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *