nieuwe betaalmiddelen

De nieuwe betaalmiddelen ook voor je interieur

Zit jij al in de crypto? Weet je alles al over bitcoins? En betaal je zelfs al met je bitcoin wallet? Of ben je net als ik nog zoekende en weet je niet wat litebit of bitfinex betekent? 

Toch wordt het tijd om dit te gaan onderzoeken, want steeds vaker kan je met deze nieuwe betaalmiddelen de verbouwing van je woning en/of je interieur financieren. We snappen allemaal dat als je winst maakt met crypto je dit goed kan gebruiken voor het aanpassen van je woning. Hoe cool zou het zijn als je met jouw verdiende crypto’s je badkamer of keuken kan laten verbouwen. Scheelt je weer een verhoging van je hypotheek. 

En niet alleen het aanpassen van je huis kan je met crypto betalen. Er is zelfs al een woonwinkel waarbij je je nieuwe bank, eettafel of kast met bitcoins kan betalen. En deze woonwinkel heeft niet alleen grote meubels, zij verkopen ook prachtige woonaccessoires. Dankzij je bitcoins kan je dus je hele huis een make-over geven. Maar hoe werkt het nou? 

Wat zijn bitcoins? 

Een bitcoin is een online code waarmee je kan betalen zonder tussenkomst van een bank. Je bent dus eigenlijk je eigen bank. De transacties van bitcoins zijn openbaar, waardoor iedereen het kan controleren. Dit in tegenstelling tot een bank. Een bitcoin kan je krijgen doordat iemand hiermee aan jou betaald of je kan ze zelf kopen bij een exchanger zoals litebit of bitfinex. Er zijn een beperkt aantal bitcoins in de wereld. En dat zal nooit veranderen. Er is een vastgesteld limiet aan bitcoins. 

De waarde van bitcoins fluctueert. Omdat er een beperkt aantal bitcoins zijn, is voor de waarde sprake van vraag en aanbod. De vraag/aanbod bepaalt de prijs. 

Het is nog moeilijk te zeggen of bitcoins bij de betaalmiddelen van de toekomst blijven horen, maar de bitcoins bestaan al een aantal jaar en we zien op steeds meer plekken deze manier van betalen terugkomen. De bitcoin bestaat al sinds 2009 en nog steeds zien we de populariteit toenemen. We kunnen dus voorzichtig aan wel zeggen dat de bitcoin een betaalmiddel is dat bewezen heeft te werken en waar veel vraag naar is. 

Wil jij weten of bitcoins iets voor jou zijn? Bekijk dan eerst een online basiscursus waarin alles goed wordt uitgelegd. Start daarna met jouw bitcoin avontuur en wie weet kan jij volgend jaar je hele interieur betalen vanuit je bitcoin wallet. 

Foto door Max Vakhtbovych via Pexels

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *