De meest populaire raamdecoratie van 2023

Gordijnen zijn een belangrijk onderdeel van het interieur van een huis, omdat ze niet alleen sfeer geven aan de ruimte, maar ook de functie hebben om licht te blokkeren en privacy te bieden. Er is verschillende soorten raamdecoratie beschikbaar, elk met hun eigen unieke stijl, ontwerp en functionaliteit. In dit artikel zal ik vier populaire soorten gordijnen bespreken die momenteel in de mode zijn.

Vouwgordijnen:

Vouwgordijnen, ook wel Roman Shades genoemd, zijn een populaire keuze vanwege hun elegante uitstraling en eenvoudige bediening. Deze gordijnen zijn gemaakt van stof die in gelijke delen is gevouwen en opgehangen aan een roede of rail. Ze worden omhoog getrokken door middel van een koordmechanisme, waardoor ze gemakkelijk kunnen worden aangepast om de hoeveelheid licht die naar binnenkomt te regelen. Vouwgordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende stoffen en patronen, van lichte transparante stoffen tot zware verduisteringsstoffen.

Rolgordijnen

Een van de gordijnen die we het meeste zien zijn rolgordijnen. Deze kunnen namelijk overal in de woning worden toegepast. Of het nu gaat om de woonkamer of om de slaapkamer. Rolgordijnen passen overal. Ga dan ook naar een winkel die een ruime collectie aan rolgordijnen heeft om je keuze te maken.

Er is namelijk heel veel mogelijk met rolgordijnen. Ze kunnen licht doorlatend zijn, deze zijn erg geschikt voor de woonkamer. Je voorkomt inkijk maar laat nog wel toe dat er licht naar binnen schijnt. Er zijn ook rolgordijnen verkrijgbaar met een leuk printje. Die zijn dan weer erg geschikt voor de baby- of kinderkamer.

Plichegordijnen:

De laatste jaren zien we de plichegordijnen veel in het interieur. Een gordijn dat ons de mogelijkheid geeft om met licht te spelen. Je kan er namelijk voor kiezen om het gordijn helemaal dicht te doen maar hij kan ook aan de onderzijde of bovenzijde geopend worden. Op deze manier kan je een gordijn halverwege een raam maken. Je voorkomt binnengluren maar krijgt nog wel voldoende licht binnen.

We zien dat ook in 2023 wederom dat deze gordijnen erg populair zijn.

Shutters:

Shutters zijn al jaren een trend. Een hot item op het gebied van raamdecoratie. Shutters hebben echter een nadeel: ze zijn erg prijzig. Shutters moeten helemaal op maat gemaakt worden waardoor ze duur in aanschaf zijn. Maar als je ze dan hebt gaan ze ook echt jaren mee. En tegenwoordig zijn ze in allerlei kleuren verkrijgbaar. Waar we ze vroeger alleen in het wit zagen zien we ze nu ook in het wit, grijs of met een houtmotief.

Kijk bij de aanschaf van raamdecoratie goed naar manier waarop je ze gaat gebruiken. Een rolgordijn in de keuken is bijvoorbeeld niet zo handig i.v.m. het vet en de kooklucht die in het gordijn kan trekken. Een licht doorlatend gordijn kan overdag fijn zijn maar dit betekend ’s avonds wel dat, als jij het licht in je huis aandoet, mensen bij je naar binnen kunnen kijken. Dan verandert namelijk de lichtinval op het gordijn.

Omdat je gordijnen niet dagelijks kookt en je er veel geld aan uitgeeft is het verstandig om goede keuzes te maken. Twijfel je over je keuze? Neem dan altijd contact op met een expert.

Foto van Roy Wen op Unsplash

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *