De makkelijke toilet metamorfose

Als we een nieuwe woning betrekken gaan we vaak als eerste aan de slag met de ruimtes waar we het meest verblijven. Denk daarbij aan een woonkamer, een slaapkamer of een keuken. Dat zijn de ruimtes die we snel eigen willen maken. Dat komt ook omdat we door het eigen maken van deze ruimtes we ons sneller thuis zullen voelen. En aan deze ruimtes besteden we dan ook een groot deel van ons klusbudget. Voor deze ruimtes kijken we ook altijd goed naar de details. We voeren onze smaak in alles door, van mooie lampen tot bijpassende deurklinken

Een van die ruimtes die vaak onderaan de kluslijst staat is het toilet. Het toilet zien we toch vaak als ondergeschoven kindje terwijl we daar toch best veel tijd doorbrengen. En het veranderen van je toilet hoeft niet duur te zijn. Wij hebben een paar tips voor je waarmee je snel en voor een niet al te groot budget je toilet kan veranderen:

 1. Verander de muren

  Een likje verf kan het toilet al snel een andere look geven. Zeker als je deze kleur ook doorvoert in de accessoires. Koop een handdoekje in dezelfde kleur als de muur en je toilet heeft al een hele andere look.

  Je kan er ook voor kiezen om een deel te behangen. Behang, zeker een behang met een uitgesproken prints, kan je ruimte een hele andere look geven. Voor een muur in het toilet heb je maar 1 rol nodig.
 2. Kijk naar de details

  Als jouw hele huis is ingericht in een industriële sfeer, dan is het gek als je dit niet terug ziet op het toilet. Je wilt toch de sfeer van je woning tot in het kleinste kamertje voelen. De industriële sfeer van je huis kan je simpel aan je toilet toevoegen door gebruik te maken van details. Door industrieel deurbeslag te gebruiken zul je overal dezelfde sfeer voelen.

  Voer dit ook door in de stijl van de toiletrolhouder en de toiletborstelhouder. Hang een paar leuke foto’s of poster op en je hebt als snel dezelfde sfeer als in je woonkamer of slaapkamer.
 3. Budget metamorfose

  Wil je echt weinig uitgegeven? Misschien omdat je budget echt op is of omdat je wilt gaan sparen om over een tijdje het toilet echt grondig aan te pakken, dan zijn er nog wel een paar tips die maar weinig kosten.

  Hang foto’s op in het toilet. Hoe meer persoonlijkheid je toevoegt hoe meer het gaat voelen als je thuis. Haal bij de Action, Xenos of Ikea een paar goedkope lijstjes en hang je mooiste herinneringen op.

  Wil je het toilet in de toekomst gaan verbouwen dan kan je er tijdelijk een gezellig “kroeg” toilet van maken. Schilder de deur met schoolbordverf en laat je gasten hier leuke teksten op schrijven. 

Bewaar dus een klein beetje van je budget voor je toilet, zodat je je ook hier snel thuis zal voelen.

Foto door Max Vakhtbovych via Pexels

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *