keuken kopen

De functionele keuken anno 2016

Functionaliteit is waarschijnlijk het sleutelwoord voor keukens in 2016. Dat is wat elke keukengebruiker zou willen als het gaat om keukenapparatuur, keukenkasten en hulpstukken. Dit geldt ook waar de keukenleveranciers zich steeds meer op focussen. Hier zijn de belangrijkste trends die belangrijk gaan worden voor het komend jaar.

Gepersonaliseerde functionaliteiten

Vandaag de dag willen kookfanaten dat de hart van het huis meer is dan een mooie omgeving is om in te koken. Zij willen dat hun wensen en behoeften als het gaat om koken worden bevredigd in het gebruik van de keuken. We hebben het dan over het aantal keukenapparaten, de lay-out van de ruimte en het overall design van de keuken.

De aanwezigheid dan functionele ruimtes worden daarom bij een nieuwe keuken belangrijker. Voorbeelden hiervan zijn ruimtes voor de bakingrediënten onderaan de ovenlade. Zogeheten ‘teen-kick-lades’ (lades tot onderaan aan de vloer) om optimaal van elke beschikbare ruimte gebruik te maken. En tot slot kastplanken die men eruit kun trekken, zoals het mechanisme van een vaatwasser dat ook heeft.

Iedereen telt mee

Een keuken kopen is een aangelegenheid waar de wensen van iedereen in huis even zwaar weegt. Dat houdt in dat ouders op leeftijd met volwassen kinderen kiezen goed geplaatste voorzieningen, zodat men hun rug niet hoeft te forceren. Goedkope keukens zijn dus niet het enige criterium meer. Ouders met jonge kinderen die graag koken met hun vader en moeder kiezen dan een makkelijk schoon te maken materialen in de keuken. Iedereen telt mee. Zelfs de honden en diens voer worden in overweging genomen bij het kiezen van een keuken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *