De aankoop van een telescoop raamwisser

Ramen wassen op de begane grond, dat is niet zo moeilijk. Maar ramen wassen die bijvoorbeeld op de 2e of zelfs 3e verdieping zitten, dat is een lastige klus. Dan kun je natuurlijk een glazenwasser inhuren maar een glazenwasser is ook niet zo goedkoop en die komt nooit op jouw commando maar wanneer jouw straat weer aan de beurt is. Zal je net zien dat een vogel bijvoorbeeld op jouw raam poept of een storm jouw raam vies heeft gemaakt. Om die reden is het dan ook wel handig (en verstandig) om een telescoop raamwisser te kopen. Met een telescoop raamwisser kun jij namelijk zelf jouw ramen wassen. 

Het reinigen van de ramen

Ramen hebben als functie dat je er doorheen kunt kijken naar buiten en zorgen o.a. dat er voldoende licht in de woning binnenkomt. Maar ramen hebben helaas ook de eigenschap dat ze snel vies worden. De ramen moeten dus regelmatig gelapt worden. Dit kun je op een eenvoudige manier doen met een zeem, een wisser en wat schoonmaakmiddelen. 

Welke schoonmaakmiddelen je wilt gebruiken is een beetje afhankelijk wat voor jou het beste werkt. De een werkt bijvoorbeeld graag met een kant en klaar ruitenreiniger en de ander doet het graag met een beetje ammoniak of azijn in het water, of afwasmiddel. In elk geval moet het een middel zijn wat ontvet want vet trekt vuil aan en houd het vast. 

Daarnaast is ook de techniek belangrijk om de ramen zonder strepen die achterblijven te reinigen. Dit is een handeling die gewoon een beetje oefening vergt. Maar nadat je een aantal keer de ramen hebt gelapt word je deze techniek wel eigen.

Hoe vaak moet je de ramen reinigen?

Het wisselt een beetje hoe vaak je de ramen moet reinigen. Dat hangt af van de locatie waar je woont, je gezinssamenstelling en ook de seizoenen van het jaar. In het najaar en in de winter heb je bijvoorbeeld meer te maken met neerslag en daardoor worden je ramen ook sneller vies dus moet er eerder gereinigd worden als in de zomer. 

In het najaar en in de winter is het vaak wel weer lastiger om de ramen te reinigen. Zeker wanneer je op een ladder moet om de ramen schoon te maken en het is koud en glad buiten. Dan kan het zelfs nog een tikkeltje gevaarlijk worden ook, dus moet je proberen om te timen wanneer het beste moment is om je ramen te reinigen. 

Wat heb je nodig om de ramen te reinigen?

Allereerst heb je een emmer met sop nodig. En welk schoonmaakmiddel je wilt gebruiken dat hangt een beetje van jezelf af. De een werkt graag met afwasmiddel, de ander weer met een kant en klare ruitenreiniger. Dat is dus een beetje afhankelijk van wat jij prettig vindt werken. Belangrijk is wel dat je een middel kiest die niet te chemisch is van samenstelling want dit is slecht voor je huid.

Verder heb je een trekker nodig en een zeem om de ramen goed te kunnen reinigen. En uiteraard is een huishoudtrap ook wel handig want zo kun je op de juiste hoogte werken. Dus je hebt naast gereedschappen ook nog stalen zenuwen nodig. 

Wanneer je echt op hoogte moet werken, voor bijvoorbeeld de ramen op de bovenste verdiepingen, kun je een telescoop raamwisser kopen. Deze is uitschuifbaar tot verschillende lengtes en daardoor kun jij overal bij om te reinigen. 

De voordelen van een telescoop raamwisser

Een telescoop raamwisser is een uitschuifbare raamwisser waarmee je op hogere hoogtes kunt werken. Ideaal dus wanneer je een grote woning hebt met een bovenverdieping of misschien zelfs wel meerdere verdiepingen. Zo kun je toch zelf de ruiten reinigen zonder dat je een glazenwasser nodig hebt. 

Een goede telescoop raamwisser biedt dus heel veel voordelen want nu kun je zelf je ramen wassen zonder tussenkomst van een glazenwasser. En dat maakt het natuurlijk allemaal wel wat gemakkelijker. Vooral omdat je de ramen kunt reinigen wanneer jij dat wilt en niet wanneer de glazenwasser tijd heeft om je ramen te wassen. En vooral die vrijheid is heel erg fijn. 

Daarnaast is een telescoop raamwisser een eenmalige uitgave. Het is een eenmalige investering in vergelijking met de glazenwasser wat iedere maand opnieuw terugkomt. Je behaalt dus financieel ook veel voordeel en gewin uit het feit dat je nu zelf heel eenvoudig je ramen kunt wassen en dat is wel een heel groot voordeel. 

Als je al die wasbeurten gaat uitrekenen op jaarbasis en de eenmalige investering die je kwijt bent aan de telescoop raamwisser dan zul je al snel ontdekken dat je een hoop zult besparen en dat het de investering meer dan waard is. 

Een telescoop raamwisser kopen

Er zijn vele soorten telescoop raamwissers te koop. Het is dan ook heel erg belangrijk om goed te kijken naar de verschillende specificaties. Door het grote aanbod is het soms best lastig om te bepalen welke telescoop raamwisser voor jou het beste is. Een telescoop raamwisser kan namelijk van diverse soorten materialen gemaakt worden, die hebben weer hun eigen voor- en nadelen.

Het is dus wel belangrijk om je van tevoren goed in te lezen in welke raamwisser je wilt kopen en wat het beste bij jouw situatie en gebruik past. Belangrijkste is dat je voor een kwalitatief goede steel kiest. Omdat je op hoogte moet werken gebruik je vaak meer kracht dan wanneer je op armhoogte aan het werk bent. De steel van de telescoop raamwisser moet dus wel wat kracht aan kunnen.

Aluminium telescoopsteel

De meest populaire telescoopsteel is de steel die gemaakt is van aluminium. Dit komt omdat de aluminium telescoopsteel goedkoop is. Vaak kijkt men toch als eerste naar het budget maar dit brengt tevens ook gelijk een beperking met zich mee want een aluminium telescoopsteel is niet de beste kwaliteit die je kunt krijgen. 

Aluminium is van zichzelf namelijk een vrij licht metaal en als je veel druk moet zetten op de steel, doordat je dus heel hoog werkt, heb je het risico dat het metaal gaat buigen. Om die reden moet je dus ook voorkomen dat je een aluminium steel maximaal gaat uit schuiven. Als je dit namelijk doet loop je het risico dat de steel knakt. 

Het is daarom ook verstandig als je een aluminium steel wilt kopen om er eentje te kopen die langer is dan dat je in de werkelijkheid nodig hebt. Stel je moet op 6 meter hoogte kunnen werken, dan kun je beter een steel kopen van 7 of 8 meter en een sector van de steel laten zitten tijdens het wassen. Zo belast je de steel minder zwaar.

Glasvezel telescoopsteel

Als je op zoek bent naar een goede kwaliteit telescoopsteel dan moet je absoluut voor glasvezel gaan. Glasvezel is namelijk zo goed als onbreekbaar. Nadeel van een glasvezel telescoopsteel? De prijs! Je betaalt absoluut veel meer dan voor een aluminium telescoopsteel. Het is dan ook een flinke investering. Maar daar krijg je ook zeker wel wat voor terug. 

Nog een nadeel van glasvezel is dat het veel zwaarder is dan aluminium. Niet zo zwaar dat je er niet mee kunt werken, maar het is wel iets om rekening mee te houden. Maar de voordelen van een glasvezel telescoopsteel wegen niet op tegen de nadelen ervan.

Wanneer je een telescoopsteel koopt van glasvezel, weet je zeker dat je er heel lang mee kunt doen en dat je gegarandeerd je geld weer terug verdiend. Een goede investering dus. 

Carbon telescoopsteel

Als jij echt verzekerd wilt zijn van de allerbeste kwaliteit telescoopsteel dan moet je een telescoopsteel kopen die van carbon is gemaakt. Alleen de echte professionele vakmensen werken hiermee. Carbon telescoopstelen die zijn gemaakt van 100% carbon zijn van de allerhoogste kwaliteit die je maar kunt bedenken en het grote voordeel is dat ze tot 14 meter hoogte verkrijgbaar zijn.

Je moet je natuurlijk wel afvragen of je zo’n telescoopsteel nodig hebt want als je alleen de ramen van een eengezinswoning wilt reinigen op regelmatige basis, dan heb je niet zoveel aan een hele dure investering, want carbon is zeker niet goedkoop. 

Goed oriënteren en kies voor kwaliteit

Wanneer je op zoek gaat naar een telescoopsteel om je ramen mee te wassen, is het belangrijk dat je kiest voor een telescoopsteel die van hoge kwaliteit is gemaakt. Je moet je namelijk goed realiseren dat een telescoop wisser nogal wat fysieke krachten te verduren krijgt en dit komt door de grote hoogte waarop je moet werken. 

Dan ga je op natuurlijke wijze vaak al meer kracht zetten waardoor de steel veel meer fysieke krachten te verduren krijgt. De steel moet dus wel redelijk flexibel zijn en het is nooit aan te raden om de steel op maximale lengte uit te schuiven want dan kun je dus problemen krijgen. Het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat je goed kijkt naar het materiaal en de lengte

Kies daarom altijd voor kwaliteit want zo kun je er ook zeker van zijn dat je een telescoopsteel koopt die de klus aan kan en waarvan je zeker weet dat je ook er jaren van kunt genieten. 

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *