ledstrips

Creëer sfeer in huis met ledstrips

Tot enkele jaren geleden waren ledstrips nog niet zo populair om in huis te gebruiken. De voornaamste reden was de heldere witte of blauwe tint van de verlichting. Niet erg gezellig natuurlijk. Tegenwoordig is daar allang verandering in gekomen. Ledstrips zijn inmiddels verkrijgbaar in allerlei gezellige kleuren en tinten.

Dit maakt ledstrips ideaal voor sfeervolle verlichting in huis. Tegenwoordig wordt led verlichting dan ook overal in huis toegepast om extra sfeer te creëren. Vaak wordt er vaak gekozen voor led verlichting met warmwit licht, dat zorgt voor een sfeervol effect.

Benieuwd hoe je meer sfeer in huis kunt creëren met ledstrips? In onderstaande blog geven we handige tips en schrijven we over veel voorkomende toepassingen.

Ledstrips in de keuken

Om sfeer te creëren in de keuken zijn ledstrips uitermate geschikt. Het grote voordeel van dit type verlichting in de keuken is dat je ze heel gemakkelijk achter randen kunt wegwerken. Zo kun je ledstrip onder de kastjes wegwerken voor extra sfeervolle verlichting op het werkblad in de keuken. We zien steeds vaker dat er in keukens gekozen wordt voor ledstrips omdat deze gemakkelijker te monteren zijn. Zo is het monteren van strips voor led verlichting een stuk gemakkelijker dan bijvoorbeeld spots en TL’s.

Ledstrips in de woonkamer

Een andere ruimte in huis waarin we regelmatig ledstrips terug vinden is de woonkamer. Zo is het op dit moment erg populair om ledstrips als bovenrand langs de muren te hangen voor subtiele verlichting. Verder is het mogelijk om ledstrips te koppelen aan de TV, waardoor ze mee kleuren in dezelfde kleuren als op TV. Ook om een mooie lichtkrans om een foto of schilderij te creëeren kan je denken aan ledstrips. Bij ledstrips in de woonkamer mag een afstandsbediening natuurlijk niet ontbreken. Zo kan je gemakkelijk de verlichting naar wens instellen.

Led trapverlichting

Ledstrips zijn razend populair als het gaat om trapverlichting. Wil je graag een trap met strakke uitstraling, maar wil je toch wat meer sfeer toevoegen? Dan zijn ledstrips de ideale manier om sfeer te creëren. Je kan deze strips met led verlichting langs de trap naar boven laten lopen, maar je kan er ook voor kiezen om elke traptrede ermee te verlichten. Het grote voordeel van ledstrips is dat je ze eenvoudig buiten het zicht kunt wegwerken. Dit geeft als resultaat een prachtige sfeervolle uitstraling.

Ledstrips voor sfeer in de slaapkamer

Een sfeervolle ruimte is voor veel mensen een van de belangrijkste eisen bij het inrichten van de slaapkamer. Dit kun je natuurlijk bereiken met kaarsjes of sfeerverlichting, maar wist je dat ledstrips ook uitermate geschikt zijn? Ledstrips kan je eenvoudig wegwerken en zorgen voor sfeervolle verlichting in de slaapkamer. Met een ledstrip afstandsbediening kan je de verlichting precies instellen zoals je dat zelf wilt. Wil je een romantische sfeer creëren? Dan kan je de ledstrips instellen om warme tinten, zodat je snel voor een ontspannen sfeer zorgt. In de wintermaanden kan je weer extra licht creëren met feller wit licht. Erg handig bij het aankleden op donkere winterdagen.

Foto door Jean-Philippe Delberghe op Unsplash

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *