Creative Lab Amsterdam

Creative Lab Amsterdam lanceert nieuwe prints

Notitieboekjes, wenskaarten en behang in rijke, fantasievolle prints

Creative Lab Amsterdam lanceert een nieuwe collectie behang, wenskaarten en luxe notitieboekjes met de herkenbare prints geïnspireerd op het dieren- en plantenrijk. Elke print is opgebouwd uit fijngetekende oude schilderingen, platen, tekeningen van exotische diersoorten en kleuren die de ontwerpers door het jaar heen verzamelen. Het Amsterdamse creatieve collectief staat bekend om haar behang van hoge kwaliteit en ambachtelijk gedrukte kaarten en boekjes. Met een collectie wenskaarten gemaakt van olifantsgras breiden zij dit seizoen hun duurzaam geproduceerde assortiment uit.

Creative Lab Amsterdam

De sfeervolle en energieke prints van Creative Lab Amsterdam laten onderwaterwerelden zien en de ontelbare tinten groen van de jungle. Het kleurenpalet combineert krachtige en warme kleuren met transparante pasteltinten. In de vorm van behang transformeren deze illustratieve prints elke woon- en werkruimte. Een handgeschreven kaart van Creative Lab Amsterdam die met aandacht is uitgezocht, is een warme persoonlijke boodschap voor de ontvanger.

Creative Lab Amsterdam

Papier van duurzaam Olifantsgras                                                                       

Voor een nieuwe selectie wenskaarten met een verfijnde print in goudfolie heeft Creative Lab Amsterdam de handen ineengeslagen met een Nederlandse fabrikant die hoogwaardig papier produceert gemaakt van Olifantsgras. Dit is een gewas dat razendsnel groeit en veel CO2 uit de atmosfeer opneemt. Het wordt geteeld op ongebruikte bouwgrond en heeft nauwelijks onkruidbestrijding of irrigatie nodig. Dit maakt het een verantwoorde grondstof voor de productie van papier en andere verpakkingsmaterialen.

Creative Lab Amsterdam

Over Creative Lab Amsterdam                                                              

Creative Lab Amsterdam is opgericht door Nienke van Leer en Heleen van Nierop en ontwikkeld sinds 2016 kaarten, behang en ‘stationery’ van hoge kwaliteit. Hierbij wordt gebruikgemaakt van de hoogste kwaliteit papier en van ambachtelijke druktechnieken. Het label straalt energie en professionaliteit uit en de producten ademen kwaliteit. Waar Nienke voornamelijk het zakelijke deel op zich neemt ontstaan de prints ‘from scratch’ in het creatieve brein van ontwerpster Heleen. Zij bouwt deze op vanuit honderden beelden die zij overal vindt en verzamelt. Elk jaar lanceert Creative Lab Amsterdam twee geheel nieuwe collecties kaarten en een nieuwe behangcollectie. In deze behang collecties verkopen zij ‘murals’ in standaardformaten, tevens maken zij in opdracht een print op voor specifieke ruimtes en afmetingen. Inmiddels hebben zij 900 verkooppunten in 31 landen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *