meubels

Combineren van meubels

Moeten meubels altijd met elkaar combineren? Koop jij altijd je eettafel in dezelfde stijl als je salontafel?

Als ik naar mijn ouders en hun generatie kijk zie ik vaak dat men nog niet met erg veel lef hun huis durven in te richten. Mijn ouders kopen elke keer weer een compleet meubelpakket. Eentje waarin dan een kast, eettafel en salontafel zit. Dat combineert mooi en maakt het inrichten van je interieur gelijk een stuk makkelijker. Alles past al bij elkaar.

Tegenwoordig gaan we toch ook vaak voor het combineren van items. We houden dan wel de kleur, het materiaal en de vorm als basis maar we durven te gaan voor een andere soort eettafel dan de salontafel. We durven onze eigen draai aan een interieur te geven.

De crisis van een aantal jaar geleden heeft hier de 1e aanzet toe gegeven. We moesten creatiever omgaan met ons geld dus kochten we vaker iets 2e hands via bijvoorbeeld marktplaats of de kringloopwinkel. Nu we het financieel weer beter hebben gaan we graag op pad om een interieur naar ons hart te creeren. We vinden het weer heerlijk om ons te laten inspireren zowel online als offline. Want we speuren avonden op Instagram en Pinterest doen hier veel inspiratie op maar het echte zoekwerk doen we toch liever gewoon in een winkel. Hoe fijn is het om een hele zaterdag lang de leukste woonwinkels te bezoeken en zo beetje bij beetje je eigen interieur te maken.

Mijn interieur komt ook uit verschillende winkels. De eettafel is een erfstuk en deze diende als basis voor de rest van het interieur. De eettafel is van natuursteen dus deze kleur en het materiaal zie je terug in ons salontafeltjes, de tv kast en het dressoir. Als je een meubelstuk als basis kiest kan je met de andere items alle kanten op.

Durf te combineren, durf te gaan voor een eigen interieur. 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *