tuinmeubelen

Combineer verschillende gave tuinmeubelen met elkaar

Een tuin is niet compleet zonder comfortabele tuinmeubelen! Ze bieden je de mogelijkheid om van het mooie weer te genieten, samen met vrienden en familie te tafelen, enzovoorts. Tuinmeubelen worden in verschillende soorten en modellen aangeboden. Kies je voor stoere tuinmeubelen van staal? Geef je de voorkeur aan onderhoudsvriendelijke tuinsets van kunststof? Vind je het landelijk van houten tuinmeubelen wellicht het mooist? Het is belangrijk dat de stijl van de tuinmeubelen aansluit bij die van je woning en interieur in huis. Zo wordt de tuin echt het verlengde van de woon- of eetkamer! 

In dit artikel vind je de verschillende soorten tuinsets en hun voor- en nadelen. Wist je dat de herfstperiode het beste moment is om nieuwe tuinmeubelen te kopen? Veel tuinwinkels bieden de meubelen in die periode met korting aan! Het kost deze winkels meer om de tuinmeubelen op te slaan tot een volgende zomer, dan het met korting verkopen hiervan. Daarbij kunnen de trends uit de afgelopen zomer veranderd zijn volgend jaar. 

Tuinsets om aan te kunnen eten 

Allereerst wil je een plekje hebben waar je kunt dineren met vrienden en familie. Kies bijvoorbeeld voor een grote eettafel en combineer deze met zes losse tuinstoelen. In veel tuinen wordt gekozen voor een grote eettafel, zelfs wanneer het om een huishouden van drie of vier personen gaat. Zo heb je immers altijd ruimte voor je gasten tijdens het diner! Naast de combinatie van een grote eettafel met zes tuinstoelen, zou je ook voor een combinatie van een eettafel met drie tuinstoelen en een leuk bankje kunnen kiezen. Het bankje biedt niet alleen plek aan drie personen tijdens het diner. Ook kun je hier heerlijk op liggen tijdens de warme zomerdagen! 

Vergeet de tuinkussens niet voor de stoelen en het bankje

Wanneer je nieuwe tuinmeubelen zoekt, is het verstandig om ook alvast na te denken over de kussens voor op het bankje en de tuinstoelen. Vaak zijn de tuinsets te hard om zonder kussen op te zitten. Dit geldt overigens niet voor bijvoorbeeld een loungebank. Deze wordt vaak standaard geleverd met een dik kussen. Bij het uitzoeken van tuinkussens is het belangrijk dat ze aansluiten bij de stijl van de tuinmeubelen zelf. Kies bij voorkeur voor een relatief dik zitkussen, zodat je hier een lange tijd plezier van hebt. 

Een loungebank met een bijzettafel

Wanneer je tuin groot genoeg is, kun je de tuinsets om aan te eten combineren met een comfortabele loungebank. Een loungebank wordt vaak verkocht als hoekbank, waarbij je in het midden ruimte hebt voor een leuke bijzettafel. Handig om je bord of bijvoorbeeld glazen op te plaatsen! Bij een loungebank voor buiten is het belangrijk dat deze comfortabel zit en bestand is tegen verschillende weersinvloeden. Zeker in Nederland kan het zelfs in de zomermaanden hard regenen. Je wilt voorkomen dat er al snel kringen in de kussens van je loungebank voor buiten ontstaan. Daarbij is het minder prettig, wanneer je deze kussens iedere avond naar binnen moet halen. 

Gelukkig zijn er verschillende loungebanken verkrijgbaar, die bestand zijn tegen verschillende vormen van neerslag. Zo hoef je de kussens enkel in de winter naar binnen te halen om ze mooi te houden! 

Vervang bij de bijzettafel voor een vuurtafel 

In de avond kun je deze bijzettafel verplaatsen, om zo ruimte te creëren voor een vuurtafel of een vuurkorf. Waar een vuurkorf vaak het gezelligste is, geeft een vuurtafel het minste vuil. Denk hierbij aan de stukjes verbrand hout die uit de vuurkorf kunnen vallen. De plaat onder een vuurkorf vangt lang niet altijd smeulende stukjes hout op. Daarbij is het gebruik van een vuurkorf gevaarlijk bij een harde wind. Daar waar je de vuurtafel vrijwel altijd kunt gebruiken. Zeker wanneer je deze combineert met een glazen ombouw. 

Tuinmeubelen van verschillende materialen 

Tuinsets worden tegenwoordig van verschillende materialen gemaakt. Kies voor een landelijke stijl met houten tuinmeubelen, een moderne look met tuinmeubelen van kunststof of een industriële tint met stalen tuinsets. Ieder van deze materialen heeft voor- en nadelen. Onderstaand vind je hier een handig overzicht van. 

Houten tuinmeubelen 

VoordelenNadelen
+ Authentieke, sfeervolle look die past bij een groene tuin. – Relatief veel onderhoud, doordat het hout regelmatig bewerkt moet worden
+ Mogelijkheid om zelf houten tuinmeubelen te maken van bijvoorbeeld steigerhout. – Levensduur is korter dan bij kunststof en staal. 

Stalen tuinmeubelen 

VoordelenNadelen
+ Onderhoudsvrij, het materiaal gaat een lange tijd mee.  – Relatief hard, waardoor dikke tuinkussens onmisbaar zijn. 
+ Eenvoudig af te nemen met een vochtige doek. Daarbij zou je de meubelen over kunnen spuiten. – Na verloop van tijd kunnen er roestplekken op de stalen meubelen ontstaan.  

Kunststof tuinmeubelen 

VoordelenNadelen
+ Onderhoudsvrij, ze gaan langer mee dan tuinsets van staal of hout.  – Een minder natuurlijke of landelijke look. Niet iedereen vindt dit passen bij een tuin. 
+ Eenvoudig schoon te maken als iemand wat op de tuinmeubelen morst. – Wanneer de tuinmeubelen van een lage kwaliteit zijn, kunnen kunststof onderdelen breken. 

Nieuwe tuinmeubelen bestellen voor jouw tuin 

Eerder las je al dat tuinmeubelen het goedkoopst zijn, wanneer je deze in de herfstmaanden koopt. Je kunt kiezen voor Praxis tuinmeubelen, tuinmeubelen van een bouwmarkt als Gamma of Hornbach, of deze kopen bij een echte tuinwinkel. Hier heb je vaak keuze uit een breed scala aan moderne tuinmeubelen, tuinmeubelen in een landelijke look, enzovoorts. Hoewel je de tuinmeubelen eenvoudig online kunt bestellen, kan het verstandig zijn om deze eerst zelf uit te proberen in de showroom. Zo weet je zeker dat de tuinmeubelen het comfort bieden wat je ervan verwacht! Heb jij al een beeld van de tuinmeubelen die het beste bij jouw tuin passen? 

About Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *