Circulaire ‘koffiepot’ gemaakt met koffiedik doet ideeën pruttelen 

Bij bloempottenproducent elho zit duurzaamheid en liefde voor de natuur in het DNA geworteld. Afval zien als waardevolle grondstof voor een nieuw product maakt onderdeel uit van deze roots. Zo is de nieuwe circulaire elho ‘koffiepot’ er klaar voor om een plekje te veroveren in je interieur, gemaakt met koffiedik van minimaal drie kopjes koffie. Naast een ‘goed voor de wereld’ karakter, past deze bloempot zich met zijn – hoe kan het ook anders – espresso kleurige uitstraling aan binnen elk interieur. Beginnen de ideeën al te pruttelen? 

Jaarlijks belanden miljoenen kilo’s koffiedik op de vuilnisbelt. Zonde. Door dit koffie afval niet te verwerken als afval, maar als grondstof voor een nieuw product, verminderen we de CO2-uitstoot én geven we het een tweede leven. En laat hergebruik en zorg dragen voor de natuur nu net waarden uit elho’s DNA zijn. Er wordt altijd gezocht naar innovatieve circulaire ideeën, waarbij een afvalstroom ingezet kan worden voor het creëren van een nieuwe bloempot. Dat resulteerde dit keer in een product met duurzaamheid to the boon: de elho ‘koffiepot’.

Duurzaamheid ‘to the boon’ karaktereigenschappen 
De elho koffiepot is gemaakt van 100% gerecycled afval: een combinatie van hergebruikt plastic en grondstof gemaakt van koffiedik. Elk product bevat minstens 3 kopjes koffie afval: van de 14 cm pot en 3,4 kopjes tot de 22 cm pot en 10,9 kopjes. Het koffiedik komt van de specialist in biobased producten, Coffee Based. Het materiaal is zo sterk als de meest donkere koffieboon, en is 100% recyclebaar. Het tot stand komen van dit innovatieve, circulaire product gebeurt met volledig eigen windenergie.   

Begint er bij jou al iets te pruttelen? 

De coffee collection is beschikbaar in 4 maten, van 14 tot 22 cm.,
met een vanaf prijs van €6,49. 

*Nationaal onderzoek Koffie & Thee 2022 

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *