Brei je interieur

BREI JE INTERIEUR!

Breien is hip! Je kan zelf aan de slag gaan, maar je kan ook kiezen uit het overweldigende aanbod op brei gebied. Het hele jaar door wordt wol, katoen en allerlei blends gebruikt in verschillende toepassingen voor het interieur. Designers verkennen de verschillende garens, patronen, structuren en kleuren. Voor veel produktgroepen wordt er gebreid. Denk aan verlichting, muren, dineren en stoffering.

Muur decoratie in breivorm! Naast behang met breiparonen vindt je ook veel muurdecoraties in brei zoals allerlei verschillende wandpanelen.

Veel designers zijn bezig met het ontwikkelen van lichtopjecten betaande uit breisels, grofgebreide lampekappen, beklede peertjes..niets is onmogelijk!

Ook voor de eettafel wordt er volop gebreid, prachtig zijn de placemats en onderzetters. Het serviesgoed ontkomt ook niet aan een gebreid jasje.

Kussens vindt je in diverse breisels van authentieke dessins tot grove kabel breisels. Kleurrijke geometrische dessins worden gemaakt in vilt,  zachte lamswollen garens en eigenzinnige intarsia ontwerpen krijgen retro patronen in kleurstellingen zoals leisteen grijs en naturellen. Vaak hebben de kussens een raw edge voor een hand-made look. Verschillende steken en garens worden gecombineerd in 1 kussen zoals bobbels, kabels en structuren.

Dekens & spreien, Voor de woon- en slaapkamer worden de spreien superzacht en hebben prachtige overlopende kleuren of juist verzadigde kleuren. De patchwork ontwerpen hebben een folk patroon in intarsia en er worden verschillnde technieken gebruikt voor een nieuw en modern beeld! Denk aan strakke wafelbrei en open kabel breisels.

Poefs & zitzakken voegen een nieuwe en zachte uitstraling toe aan je interieur. Poefs en zitzakken zijn verkrijgbaar in zowel heldere kleuren als meer gedempte tonen, en zijn er in verschillende diktes van garens.

Ontwerpers bij het Blackhouse Project hebben een mat zwarte poef gebreid van neopreen garen.

Meubels worden bekleed met gebreide stoffen om een zacht & luxueus  oppervlak aan stoelen, tafels en banken toe te voegen.

Ronan en Erwan Bouroullec hebben gebreid polyester gecombineerd met wol voor Kvadrat stoffen. Kwangho Lee creëerde een reeks van stevige gebreide rubber meubelstukken van de woonkamer. Houten oppervlakken zijn bedekt met gezellige breisels, van banken tot krukken en verzachten de zitplaatsconstructie zelf , mesh draadframes bieden een structuur voor DIY breisels!

Gebreide tapijten zijn voorzien van opvallende kleuren en fleuren het interieur op.

Brei stijlen variëren van dikke geknoopte lussen tot gevoelige haak & kabel breisels.

paularutgersdesign.com & bypaularutgersdesign.nl

brei je interieur 15-Spoonflower_spoonflower_com 20-Sasha_Fefelova_sasha_fefelova 25-Not_on_the_High_Street_not_on_the_high_st 30-Surface_View_surface_view

About Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *