Bomen binnenshuis

Bomen binnenshuis? Zo pak je het aan

Na een jaar binnen zitten kunnen we niet wachten om weer naar buiten te gaan. Dat zorgt er ook voor dat we steeds meer buitenelementen naar binnen gaan halen. Wat we daar mee bedoelen? Mosgroene, okergele en terracotta muren. Houten vloeren en robuuste houten tafels, kasten en handgeknoopte kleden en kussens. Natuurlijke materialen en kleuren voeren de boventoon. En planten natuurlijk. Grote groene planten. Een trend dit jaar is om bomen in je huis te zetten. Bomen zijn allang niet alleen meer voorbestemd voor in de tuin of het park. Toch heeft een boom in je huis letterlijk wel wat voeten in aarde. Want welke soorten zijn geschikt voor een leven in jouw interieur? Het is goed om je te realiseren dat de wortels van bomen buiten natuurlijk alle ruimte hebben om te groeien. Bomen halen voedingsstoffen uit de bodem en de bodem raakt nooit uitgeput. Dat is in een pot allemaal een stuk minder. Minder voedsel, minder ruimte om te groeien en minder water. Hierdoor zal een boom minder snel groeien en kleiner blijven wat in je huis natuurlijk wel zo fijn is. Bij een goede bomen kwekerij krijg je professioneel advies over bomen die geschikt zijn om in je woonkamer of slaapkamer te zetten. Vruchtbomen kopen is ook iets waar je even over na moet denken, vruchten in je woonkamer is natuurlijk heel leuk. Maar het trekt ook insecten aan. Hoe dan ook; de voordelen van een boom in je huis zijn duidelijk. Je haalt echt een stukje natuur in huis. Het ruikt lekker en een boom zet kooldioxide om in zuurstof. In dit artikel leggen we uit waar je op moet letten als je een boom gaat kopen voor thuis. 

Binnenbomen

Online circuleren nogal wat lijstje rond van bomen die het binnen prima doen. Maar zijn ze ook geschikt voor jou? Zo zijn er bomen die stinkende vruchten of bloemen produceren om insecten te ontmoedigen, dat is natuurlijk ook niet echt lekker voor thuis. Om diezelfde reden raden we ook af om bomen te nemen die regelmatig bemest moeten worden. Als je kleine kinderen of huisdieren hebt is het misschien ook niet zo’n goed idee om bomen met stekels te nemen. Hele  populaire bomen voor binnen zijn de olijfboom en vijgenboom.

Planten die op bomen lijken

Hoewel een boom leuk lijkt voor in huis kun je ook kiezen voor een uit de kluiten gewassen plant. Denk hierbij aan de Paradijsvogelplant, Yucca en Bananenplant. Het zijn dan officieel misschien geen bomen, maar ze zijn wel lekker groot en staan garant voor een gezellige buitensfeer binnenshuis. 

Foto door Barion McQueen via Pexels

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *