Blauwe bank combineren

Blauw is een van mijn favoriete kleuren. En niet alleen die van mij, ook van vele van mijn volgers. Blauw is nu eenmaal een kleur die makkelijk te combineren valt. Een blauwe bank past in een landelijk interieur maar ook in een modern of scandinavisch interieur. Maar hoe pas je een blauw bank nu het beste toe in je interieur? 

In deze blog laten we je zien met welke kleur muur je een blauwe bank kan stijlen. En met welke kussens je je bank kan afstijlen. Ook laten we je zien welk vloerkleed er past bij een blauwe bank. Kortom in een blog alles over het combineren van je blauwe bank met de rest van je interieur. 

Stoffen blauwe bank

Laten we eerst eens kijken welke stoffen blauwe bank er verkrijgbaar zijn. De meeste verkochte blauw bank is een bank van stof. De stof is in verschillende kleuren verkrijgbaar. Meestal wordt er gekozen voor een donkerblauwe stof maar ook ijsblauw is erg populair. Een ijsblauwe bank past heel erg goed bij een scandinavisch of minimalistisch interieur. 

Wil je met je bank meer warmte in je interieur brengen ga dan voor een fluwelen bank. Fluweel is wel een stof die gevoelig is voor vlekken maar als je de bank laat behandelen met een speciale coating ga je dit voor een groot deel tegen. Als je kleine kinderen hebt zou ik eerder gaan voor een leren bank, zijn je kinderen al groter of zelfs al de deur uit ga dan voor een echte sfeermaker met een blauwe fluweel bank. 

Als je liever een bank hebt die je goed schoon kan maken ga dan voor een bankstel van leer. In het blauw zijn deze er niet heel erg veel maar degene die er is is echt prachtig. Bij Fonq vond ik deze mooie antiek blauwe chesterfield. Niet goedkoop maar als je een echte chesterfield koopt koop je een bank voor vele jaren. Hoe ouder hij wordt, hoe mooier hij wordt. Deze bank past erg goed bij een klassiek interieur maar is ook te combineren met een landelijk of industrieel interieur. 

Waarmee kan je je blauwe bank combineren? 

Blauw is een kleur die erg veelzijdig is. Blauw is ook makkelijk te combineren afhankelijk van de tint die je kiest. Turquoise combineert goed met groen, oranje en ecru tinten. IJsblauw combineer goed met grijs en roze en donkerblauw combineert goed met paars. Als je dit vertaalt naar interieurstijlen dan past turqoise bij een strand/ibiza sfeertje, ijsblauw bij een scandinavisch of minimalistische sfeer en donkerblauw bij een moderne of landelijke sfeer. Om je te helpen zullen we per item en kleur je inspiratie geven voor het combineren van een blauwe bank met je interieur.

Turquoise interieur:

Zoals al eerder vermeldt past een turquoise interieur heel erg goed bij de kleur groen en oranje. Deze kleuren kan je doorvoeren in je accessoires.

Welke kleur kussens passen bij een blauwe bank met turquoise interieur?

Ik heb ter inspiratie drie verschillende kleuren gebruikt. Het is natuurlijk afhankelijk van de stijl die je in huis hebt.

Wil je een vloerkleed met je blauwe bank en turquoise interieur combineren? De meest toepasselijke vind ik deze:

IJsblauw interieur:

Bij IJsblauw denken we niet meteen aan een mode kleur. Vaker zijn toch de andere kleuren heel erg trendy. Toch is het op mijn blog een van de meest bezochte kleuren. Dat komt mede omdat IJsblauw erg goed combineert met andere kleuren en goed past bij een Scandinavisch interieur. Dit is natuurlijk een trend die we wel al jaren zien. Maar hoe combineer je dit nu met een blauwe bank.

Welke kleur kussen bij een blauwe bank?

Als we uitgaan van een Scandinavisch interieur moet je denken aan kleuren in pastel tinten. Een Scandinavisch interieur heeft veel weg van een minimalistisch interieur. Ga daarom voor niet teveel poespas.

Wil je een vloerkleed met je blauwe bank en ijsblauw interieur combineren? De meest toepasselijke vind ik deze:

Donkerblauw interieur:

Donkerblauw past goed bij een modern of landelijk interieur. Voor mijn inspiratie ben ik uitgegaan van een landelijke interieur. Denk daarbij an houten/grenen meubelen. Grote buffetkasten en een tafel met veel stoffen stoelen. Veel accessoires van de merken Riverdale en Riviera maison.

Welke kleur kussens passen bij een blauwe bank met donkerblauw interieur?

Wil je een vloerkleed met je blauwe bank en donkerblauw interieur combineren? De meest toepasselijke vind ik deze:

Hopelijk hebben we je met deze blog geinspireerd voor het combineren / stylen van je blauwe bank. Wil jij ook andere inspireren? Deel dan je interieur met ons door een foto onder dit artikel te zetten of door je interieur aan te melden voor de binnenkijkerswedstrijd.

Nog meer inspiratie voor een blauwe bank:

Meer lezen? Deze artikel over bankstellen zijn ook interessant: