Binnenkijken bij Marta Suchodolska in Warschau

Het is tijd om te gaan gluren bij de Polen! Marta Suchodolska is daar de Style Director van Westwing. Jarenlang woonde ze buiten de stad omgeven door natuur en rust. Sinds een paar maanden is ze terug in Warschau en woont ze in een hip appartement in de stad. Ze geeft een kijkje in haar huis vol grappige details en kunst met een verhaal…

eetkamer

Ik woon…

In Warschau! Ik word al enthousiast als ik eraan denk. Ik heb een jaar of tien in de omgeving van Warschau gewoond, maar een paar maanden geleden ben ik teruggekomen naar de hoofdstad. Ik woonde een tijd in een huis met een tuin, met veel contact met de natuur en stilte maar nu is alles weer in de buurt. Ik kan met mijn fiets naar mijn werk en ontbijten in de leukste eettentjes!

Wat ik het leukste vind aan mijn huis is…

Iets wat je niet kunt zien: dat ik een hoop ruimte heb gewonnen. De keuken is gedeeltelijk samengevoegd met de eetkamer. Het andere deel is afgescheiden door een muur. De kleine muur dekt slechts een klein gedeelte van de keuken af, maar optisch lijken alle delen van het appartement een grote ruimte te vormen.

huiskamer keuken

Ik kan niet leven zonder…

Natuurlijke materialen. Ik houd van puur hout. Het is sterk en verouderd op een geweldige manier. Het leeft en krijgt na een tijd ‘foutjes’, dit geeft het alleen maar meer karakter. Ik hou ook van items van keramiek en canvas, alles wat handgemaakt is, maar dan wel op een moderne manier.

schaap

Iemand die mijn huis voor het eerst ziet, zegt…

‘Wat een vrolijkheid!’. Dit komt door het kleurgebruik: rood, geel en groen. Deze elementen geven het huis een karakteristieke look.

designlamp

Iets wat ik graag zou willen hebben….

Is een lamp van Patrica Urquioli genaamd ‘Caboche’. Ooit ga ik ‘m kopen, maar ik heb nu kabellampen. Deze vind ik leuk omdat ik steeds kan aanpassen hoe ze hangen als ik de plek van de tafel verander. De tafel staat nu parallel aan de muur, maar hij kan ook loodrecht in de kamer staan. Net als de lampen! Dit soort slimme trucjes maken je leven een stuk makkelijker!

Tijdens het inrichten van mijn huis dacht ik…

Dat ik alles wat ik door de jaren heen verzameld had nooit mijn huis in zou krijgen! Het volgende moment zei ik tegen mezelf: Heb ik dit allemaal echt nodig? De dingen waar ik echt niet zonder kon, mochten blijven de rest heb ik weggedaan. Een verhuizing is een perfect moment om grondig op te ruimen!

woonkamer

Wat je bij mij thuis in overvloed tegenkomt…

Ik heb behoorlijk wat huisjes van keramiek die ik meeneem van mijn reizen. De Big Ben uit Londen, een huisje uit Praag, een huisje met blauwe raampjes uit Griekenland. Ik hoop dat ik op een dag mijn eigen stad heb!

huisjes

De muren in mijn huis zijn…

Grijs, maar toch vol kleur! Dit komt door de schilderijen. De vier doeken die je achter mij ziet hangen zijn allemaal van dezelfde geweldige kunstenares: Iwona Kobryń Gałązka, uit haar series ‘Silhouette’. Ik begon met de blauwe die ik voor mijn verjaardag kreeg van mijn dochters. Een schattig verhaal. Mijn dochters waren nog heel jong en zijn met hun spaarpotjes naar de kunstenares gegaan om te onderhandelen over de prijs. Iwona moet er nog steeds om lachen dat ze een schilderij heeft verkocht voor de hoogste en meteen de laagste prijs ooit. De hoogste omdat mijn dochters alles wat ze hadden voor het schilderij betaalden, en het laagste omdat ze het voor mijn kinderen heel betaalbaar maakte.

Na de blauwe kwamen de rode, gele en groene. Ik kan er uren naar kijken. Ik vind het fijn dat ze nog steeds bij mij in huis ‘wonen’.

marta suchodolska

Ik breng de meeste tijd door in…

Mijn woonkamer. Ik zit vaak op een van de twee stoelen. Allebei tweedehands art deco. Wat ik zo geweldig vind aan mijn appartement is dat je meubels en accessoires in verschillende interieurstijlen ziet. Art deco meubels, moderne kunst, bewerkte kussentjes…

Ik zou nooit kunnen wonen…

In een appartement met een slecht uitzicht. Ik hou van het panorama view over Warschau.

Mede mogelijk gemaakt door Westwing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *