Keuken inrichting: 3 belangrijke dingen

Wanneer je denkt aan de keuken inrichting, dan weet je wellicht niet direct waarmee je rekening dient te houden. Het is vanzelfsprekend dat je voor de juiste kleur gaat, dat je de grootte goed hebt bepaald en dat je weet voor welke keukenapparatuur je kiest. Daarnaast zijn er zaken die je in eerste instantie misschien niet belangrijk vindt of waar je zelfs niet eens aan denkt, terwijl ze wel degelijk van belang zijn of een leuke toevoeging vormen. In dit artikel willen we je uitleggen wat het nut is van 3 belangrijke voorbeelden en zorgen we er dus voor dat je deze zaken in ieder geval niet vergeet.

Voorbeeld 1: het type keukenblad

Over het type keukenblad wordt vaak niet heel lang gediscussieerd, waardoor men nogal eens overhaast een keuze maakt. Wat voor keukenblad je kiest is echter zeer belangrijk. Het is namelijk aan te raden om te bepalen welk blad het beste bij je past. Sta je bijvoorbeeld dagelijks in de keuken of juist niet? Is het belangrijk dat je keukenblad hittebestendig is? En ga zo maar door. Zo kan een granieten keukenblad ideaal voor je zijn als je een hitte- en krasbestendig keukenblad belangrijk vindt. Een houten blad is dan een stuk minder geschikt. Wat we tegenwoordig steeds vaker tegenkomen, is het inox keukenblad. Dat sluit namelijk perfect aan op de populaire industriële look. Daar komt bij dat een inox blad vele voordelen heeft. Bedenk echter wel dat een dergelijk keukenblad niet bepaald krasbestendig is.

keukeninrichting

Interieurdesigner.nl

Voorbeeld 2: de indeling van je keuken

De indeling van een keuken klinkt wellicht wat vanzelfsprekend. Het vreemde is echter dat veel mensen juist daarom niet lang over de indeling nadenken. Ze gaan simpelweg voor de meest voor de hand liggende indeling. Wat soms juist interessant kan zijn, is ‘out of the box’ denken en experimenteren. Ergens een los keukeneiland plaatsen kan bijvoorbeeld erg leuk zijn. Of wat dacht je van een gat in een van de muren, waarmee je een soort van opening en tevens doorgeefluik kunt creëren naar de woonkamer? Misschien niet iets wat direct in je opkomt, maar zeker iets dat een nieuwe dimensie toevoegt aan je keuken inrichting.

keukeneiland-corian

Interieurdesigner.nl

Voorbeeld 3: de spatwand

Soms heeft een muur het in de keuken nogal zwaar te verduren. Wanneer je een nette, pas geschilderde muur hebt, is dat natuurlijk zonde. Een goede oplossing is daarom de zogenaamde spatwand. Een dergelijke wand biedt de muur achter het werkblad bescherming. Zoals voor het keukenblad, geldt ook voor de spatwand dat er verschillende materialen zijn die allemaal hun eigen kenmerken hebben. Ga daarom goed na welk materiaal voor jou het meest geschikt is. Overigens hoeft een spatwand niet altijd puur voor de bescherming toegevoegd te worden aan je keuken ontwerp, maar kan het ook zeker een prachtige toevoeging zijn aan je keuken.

composiet-spatwand

Interieurdesigner.nl

Geschreven door Jan Dijkstra van http://muurstickerstunter.nl

Facebook https://www.facebook.com/muurstickerstunter

Pinterest https://nl.pinterest.com/stickerstunter/

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *