Bezoek aan het Mauritshuis

Het Mauritshuis is weer open. Ze hebben de afgelopen  2 jaar het Mauritshuis  verbouwd en om deze verbouwing  tewerkstellingen hadden ze een hele bijzondere manier bedacht. De verbouwing is voor een deel bekostigd door het Meisje met de Parel uit te lenen aan musea in andere landen. Zo heeft het Meisje Tokyo en New York bezocht. Op deze manier konden ze een deel van de verbouwing betalen.

Recent is het Mauritshuis opnieuw geopend door onze kroonprins. Met de verbouwing hebben ze de voordeur veranderd. De ingang is beneden in het souterrain en voor de oude ingang staat een lift. Maar niet zomaar een lift. Het Mauritshuis wilde hoog publiek zo als onder andere de kroonprins niet door het souterrain konden laten gaan dus hebben ze iets bijzonders met de lift bedacht. Als de lift namelijk daalt naar beneden is het plafond van de lift net zo betegeld als de rest van  de vloer. Hierdoor lijkt het net alsof de vloer doorloopt. Onze kroonprins kon op deze manier dan ook gewoon door de voordeur komen.

Met de heropening heeft het Mauritshuis ook gelijk ingezet op de tijd van nu. Zo hebben ze een actief twitteraccount. Via dit account kun je vragen stellen. Zo begreep ik dat zelf Prinses Mabel en Alexander Pechtold dit account volgen. Pas op het moment van de persopening mochten er beelden van het nieuwe museum naar buiten maar op dat moment mochten er nog geen bezoekers naar binnen. De beheerster van het account heeft toen aan de volgers de mogelijkheid gegeven om via twitter aan te geven welke ruimte of werk ze wilde zien. Zij ging dan het museum rond en deelde de foto’s via twitter. Een leuke manier om alvast een voorproefje te krijgen op het museum. 

Het puttertje Mauritshuis

Vorige week donderdag mocht ik samen met een aantal andere bloggers het museum komen bekijken. Ik ben dol op het Meisje met de parel dus ik voelde mij vereerd om in een speciaal gezelschap het museum te gaan bekijken. We werden in groepjes rondgeleid door het museum en zagen natuurlijk de pronkstukken maar ook de minder bekende werken. Over elk schilderij is zoveel te vertellen dat eigenlijk het uurtje waarin we rondgeleid werden te kort was. En door de rondleiding heb ik er een nieuwe favoriet bij: Het Puttertje. Maar ook De Stier vind ik fascinerend. naast de leuke tour werd het geheel gastvrij omlijst met heerlijk drankjes en hapjes.

De Stier Mauritshuis

De heropening en de huidige werken maken het Mauritshuis populair. Had men voor de verbouwing 100.000 bezoekers per jaar zit men nu sinds de heropening nog maar kort geleden al op 250.000. En heel erg begrijpelijk want het is een fantastisch museum met een prachtig inrichting en de bijzondere collectie.

Ik ga zeker nog een keer terug met mijn middelste zoon. Want ook voor kinderen is het een leuk museum zeker door de app. In deze app wordt elk werk besproken inclusief foto’s en filmpjes. Kortom een museum voor het hele gezin.

Ooh ja en vergeet niet mee te doen aan de Meisje met de parel actie: Jouw interieur in het Mauritshuis 

Meisje met de parel

p.s: Mijn excuus dat de foto’s iets wazig zijn maar in een museum mag je niet met flits fotograferen waardoor het soms wat moeilijk was om een juiste foto te maken. Des te meer redenen om ze in het echt te gaan bekijken. 😉

 

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *