Beste wasknijpers, welke moet je kiezen?

We gebruiken hem wekelijks, de wasknijper. maar wat zijn nu de beste wasknijpers? Ik heb het voor je getest. Als ervaringsdeskundige, met 6 personen heb je namelijk heel veel was, kan ik je na heel wat wasknijpers getest te hebben vertellen welke ik het fijnst vind.

Zodra je op jezelf gaat wonen lijken wasknijpers het minst belangrijk. Je focust je op meubels, een mooie tv en apparatuur voor je keuken. Kleine items voor je huishouden krijg je vaak cadeau of koop je er tussendoor even bij. Pas al je die items langer gebruikt merk je dat je toch ook hier aandacht aan moet besteden. Zoals kiezen voor het beste droogrek en daar ook de beste wasknijpers bijgebruiken.

Houten wasknijpers

De meeste van ons starten denk ik met houten wasknijpers. Deze hebben een idyllisch gedachtegoed. Oma gebruikte vroeger ook houten wasknijpers. Het zijn vaak de knijpers waar we mee zijn opgegroeid.

Ik ben ook ooit gestart met houten wasknijpers en heb er ook nog een paar. Het zijn op zich knijpers die lang meegaan maar niet altijd passen. Zeker de dikkere stoffen kan je niet makkelijk ophangen. Daarbij vind ik houten wasknijpers soms moeilijk opengaan. Het kost meer moeite om daar was mee op te hangen.

Houten wasknijpers daarin tegen zijn wel duurzamer dan de plastic varianten. Zeker als je een slechte knijper heb zul je merken dat deze al binnen een maand kapot gaan. Dan zijn houten wasknijpers toch een stuk beter voor het milieu.

Voordelen

✓ Duurzaam
✓ Goedkoop in aanschaf
✓ Verkleurd niet

Nadelen

✗ Bij slecht houtgebruik snel stuk
✗ Niet altijd geschikt voor alle was

Plastic wasknijpers

Deze hebben de meeste van ons ook in huis. Je koopt ze vaak even snel en hebt daar achteraf spijt van. Want de beste moet je even zoeken en waarschijnlijk online bestellen.

Laat ik beginnen met de slechte wasknijper. Ooit had ik met een aanbieding wasknijpers bij de Aldi gekocht. Deze vond ik best fijn werken maar die waren niet meer in de verkoop. Dat bleek een aanbieding te zijn en men wist niet wanneer en of deze nog terug zou komen. Ik ben toen op zoek gegaan naar knijpers die er op leken en kwam toen bij de wasknijpers van Sorbo uit. Helaas bleken dit niet dezelfde te zijn. Naast dat ze duurder waren gingen ze ook veel sneller kapot.

Eigenlijk al binnen een maand gingen de 1e knijpers kapot. En dat had niet eens te maken met het kledingstuk waarvoor ik ze gebruikte. Of ik nu een onderbroek of een spijkerbroek aan de waslijn hing, bij beide knapte ze kapot. Op internet las ik gelukkig wel dat ik niet de enige was dus had niets te maken met mijn vaardigheden als huisvrouw.

Ik moest dus opnieuw op zoek naar de beste wasknijper. Dit keer maar online gaan kijken zodat ik reviews kon lezen. En dat werkt toch eigenlijk wel het beste. De ervaringen van andere helpen je bij het maken van de juiste keuze.

Door mijn zoektocht kwam ik uit bij twee wasknijpers: de wasknijpers van Leifheit en de wasknijpers van LaundrySpecialist.

Beste wasknijpers LaundySpecialist

Heel eerlijk, deze wasknijpers vielen mij op vanwege hun vrolijke kleurtjes. En het huishouden moeten we toch een beetje leuk houden, kleurtjes helpen daarbij. Naast de kleurtjes hadden ze ook goede reviews waardoor ik zelf ook wel erg benieuwd werd.

Voor mij is dit de beste wasknijper. Hij is licht en ligt lekker in de hand. Het zijn kleine knijpers waardoor je er meer in je hand kan hebben.

De wasknijper is makkelijk te openen wat voor mij echt een pluspunt is. Ik heb soms last van mijn handen en zoek dus wasknijpers die makkelijk in gebruik zijn.

Online las ik dat de knijpers niet geschikt zouden zijn voor dikkere stoffen maar dat heb ik zelf niet ervaren. Ik hang ook gewoon spijkerbroeken op met deze knijpers.

Voordelen

✓ Klein formaat
✓ Makkelijk te openen
✓ Laten geen afdruk achter op kleding

Nadelen

✗ Duurder in aanschaf

Wasknijpers van Leifheit

Op internet las ik ook lovende verhalen over deze wasknijpers en dat snap ik wel. Het zijn wasknijpers met een goede grip. Net als de wasknijpers van LaundrySpecialist vind ik deze op zich prettig werken. Toch heb ik de wasknijpers van Leifheit niet als beste gekozen.

Dat komt ten eerste door de reviews van andere. Daar lees je toch soms wat mindere ervaringen. Maar ook mijn eigen ervaring werkt mee. Ik vind deze wasknijper niet zo heel erg lekker in de hand liggen. Dat komt misschien door de ribbeltjes op de knijper. Ik snap dat deze er op zitten, waarschijnlijk voor de grip, maar ik vind dat niet zo lekker in de hand liggen. Dan heb ik liever gladde wasknijpers zoals de knijpers van Laundryspecialist.

Mijn man heeft echter liever de wasknijpers van Leifheit. Zo zie je maar weer, smaken verschillen. Gelukkig hebben we ze beide in ons wasknijpermandje en kunnen we dus kiezen.

Voordelen

✓ Gaan lang mee
✓ Goede grip

Nadelen

✗ Sommige geven aan dat ze niet lang meegaan. Daar zelf nog geen ervaring mee.

Wil je zelf op zoek naar de beste knijpers? Lees de ervaringen van andere. Vraag er naar bij je vriendinnen of ga uit van onze mening. Misschien is het wel even een zoektocht maar als je ze dan eindelijk gevonden hebt wordt was ophangen wel een stukje leuker.

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *