Badkamerverlichting praktisch en sfeervol

In welke ruimte in huis begint en eindigt je dag? Oké, dat is de slaapkamer, maar op de tweede plek komt toch echt de badkamer. ’s Ochtends slaperig naar de wc, wakker worden onder de douche, tanden poetsen bij de wastafel en nog even een vlugge blik in de spiegel. En ’s avonds van hetzelfde laken een pak. Gezien het tijdstip van de dag waarop de badkamer het meest gebruikt wordt, kan een beetje verlichting in de badkamer geen kwaad. Behalve een plafondlamp of spotjes die de gehele in een keer verlichten, is er nog veel meer mogelijk op het gebied van badkamerverlichting. We zetten hier een paar handige en leuke verlichtingstips op een rijtje.

Spiegelverlichting

Wenkbrauwen epileren en je make-up bijwerken voor de spiegel gaat het beste met goede verlichting. Aangezien de hoofdverlichting van de badkamer meestal midden in de ruimte is geplaatst, heb je daar niet veel aan voor de spiegel. Je hebt een beetje ‘werkverlichting’ nodig. Daar zijn verschillende oplossingen voor. De meest voor de hand liggende is natuurlijk verlichting naast of boven de spiegel.

1_Poggenpohl_spiegelverlichting naast

3_Dansani_spiegel verlichting boven2

2_Dansani_spiegel verlichting boven

Maar tegenwoordig heb je ook spiegels waar de verlichting in verwerkt zit. Dat past perfect in een strakke badkamer. Wanneer het licht uit is, zie je geen lampen, dus geen storende elementen.

4_Ideal Standard_verlichting in spiegel

5_Dansani_verlichting in spiegel 2

In een (spiegel)kast kun je ook kiezen voor ingebouwde spotjes. Zo heb je juist weer extra goed zicht op de wastafel.

6_Dansani_speigelkast ingebouwd spotje

Verlichting in badkamermeubels

Handig voor de rommelkonten onder ons is een lampje ín de spiegelkast. Zodra je het kastje opendoet gaat het lichtje branden en heb je uitstekend zicht op de inhoud. Hetzelfde principe is ook mogelijk in de lade onder de wastafel. Lade open is licht aan, lade dicht is licht uit. Handig ook voor als je ’s nachts iets nodig hebt uit de lade, maar niet het volle licht aan wilt doen.

7_Dansani_spiegelkast met binnenverlichting

8_Dansani_ladeverlichting

Bijzondere badkamerverlichting

Wil je van je badkamer een thuiswellness creëren, dan kan badkamerverlichting een belangrijke rol spelen. Door een strip led verlichting op de juiste plaatsen aan te brengen, geef je specifieke elementen een bijzonder accent. Naast alle al genoemde spiegelverlichting, kun je ook verlichting achter je spiegel aanbrengen. De spiegel lijkt daarmee voor de muur te zweven. Hetzelfde effect kun je ook toepassen bij je wastafel en bad.

9_Ideal Standard_verlichting achter spiegel

11_Pinterest_bad met led verlichting

10_Dansani_led verlichting wastafel

Het ultieme spa gevoel krijg je onder een douche waar ‘gekleurd’ water uit stroomt. De gaatjes waar bij een douche water uitkomt, worden nozzles genoemd. Er zijn douches verkrijgbaar waar bij elke nozzle is voorzien van een 12 volts led lampje dat in verschillende kleuren kan branden. Elke kleur heeft zijn eigen unieke invloed op onze gemoedstoestand. Start de dag dus rustig op met een gekleurde douche die bij jou past.

12_Hotbath_verlichte douche

13_Hotbath_verlichte douche 2

Bron: Voorlichtingsburo Wonen

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *