aan tafel

Aan tafel!

Aan tafel!

Voor veel mensen vormt de eetkamer een belangrijke plek in huis. Een groot deel van ons leven speelt zich immers rondom de eettafel af. Ga maar na, de eettafel is met recht een verzamelplek in huis. Aan het einde van de dag komt hier het gezin samen voor een gezamenlijke maaltijd en om de belevenissen van de dag door te nemen. Daarnaast wordt de eettafel veelvuldig gebruikt voor gezellige avondjes met vrienden of familie, voor een gezellig praatje met een kop thee of om huiswerk aan te maken.

Kortom, de eetkamer is de spil in vele huizen (in ieder geval, bij ons wel!). Het is daarom niet alleen van belang dat de eetkamer er goed en gezellig uitziet. De eetkamer moet ook praktisch zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van een makkelijk schoon te maken vloer?  Altijd makkelijk als er eens een schaal met hapjes van de tafel af valt (gebeurd hier regelmatig ;)).

Met een geschikte vloer ben je er echter nog niet. Goede verlichting in de eetkamer is minstens zo belangrijk om er een uitnodigende omgeving van te maken. Verlichting draagt in belangrijke mate bij tot de gezelligheid in huis. Eetkamerverlichting heeft bovendien nog een functie. Het zorgt ervoor dat de kamer geschikt is om verschillende functies te vervullen. Kies je bijvoorbeeld voor verstelbare en dimbare lichten, dan heb je voor elke situatie het juiste licht. Gedimde lichten tijdens een gezellig of romantisch etentje en meer licht als de eettafel gebruikt wordt om huiswerk aan te maken.

De eettafel is het middelpunt van de eetkamer. Besteed daarom voldoende aandacht aan een geschikte tafel voor bij jou in huis. Nog geen idee welke eettafel het beste bij jou past?  Op www.otto.nl/ kwam ik bijvoorbeeld een groot assortiment tegen met verschillende leuke modellen. Van mooie hout-look eettafels tot complete eethoeken. Je hebt hier keuze genoeg. Maak gebruik van tafeldecoratie en eetkameraccessoires om van jouw eetkamer de leukste plek in huis te maken. Laat de gezellige avondjes nu maar komen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *