doorzichtig tafelzeil

6 reden om voor een doorzichtig tafelzeil te kiezen

Als je veel geld hebt neergeteld voor een mooie eettafel, wil je vlekken voorkomen. Dit kan met placemats en onderzetters. Toch wordt jouw tafel op deze manier nooit geheel beschermd. Met een tafelzeil is dit wel het geval. Voor wat betreft tafelzeilen heb je vandaag de dag ruime keuze. Zo kun je bijvoorbeeld een doorzichtig tafelzeil kopen. In deze tekst zetten wij 6 redenen op een rijtje om voor een transparant tafelzeil te kiezen.

1. Je beschermt jouw tafel Kies je voor een doorzichtig tafelzeil?

Dan bescherm je jouw tafel tegen vlekken en beschadigingen. Doordat dit zeil gemaakt is van pvc, kan vocht en vet er niet doorheen dringen. Daarnaast hoef je ook niet bang te zijn voor krassen als je iets over jouw tafel schuift. Doorzichtig tafelzeil kan namelijk tegen een stootje.

2. Jouw tafel blijft zichtbaar

Je kunt jouw tafel niet alleen beschermen met doorzichtig tafelzeil, maar ook met een plastic tafelkleed. Ondanks dat je jouw tafel hiermee beschermt, heeft zo’n kleed één groot nadeel. Je ziet het tafelblad namelijk niet meer als je hier een plastic tafelkleed op legt. Als je een mooie tafel hebt, is dit zonde. Kies je voor een doorzichtig zeil? Dan blijft het tafelblad zichtbaar én wordt jouw tafel beschermd.

3. Doorzichtig tafelzeil is waterdicht

Een derde reden om voor een doorzichtig tafelzeil te kiezen, is omdat hij waterdicht is. Stoot je per ongeluk een glas drinken om? Geen probleem, want met doorzichtig tafelzeil trekt dit niet in jouw tafel. Als je jouw tafelblad bedekt met een papieren tafelkleed, kan dit wel gebeuren. Vocht trekt namelijk makkelijk door papier heen, waardoor er alsnog vlekken in jouw tafelblad kunnen komen.

4. Je kunt het zeil schoonmaken

Omdat een doorzichtig tafelzeil gemaakt wordt van pvc, kun je dit tafelkleed schoonmaken. Mors je met eten of drinken op het tafelkleed? Ga er dan met een vochtige doek overheen en het zeil is binnen een handomdraai weer mooi schoon. Grote voordeel hiervan is dat je lange tijd plezier beleeft van een doorzichtig tafelzeil.


5. Verkrijgbaar in verschillende diktes

Wie denkt dat ieder doorzichtig tafelzeil hetzelfde is, heeft het mis. Zo’n tafelkleed is namelijk verkrijgbaar in verschillende diktes. Hoe dikker het zeil, des te hoger de kosten uitvallen. Kies je voor een dun tafelzeil? Bedenk je dan wel dat deze minder bescherming biedt dan een dik(ker) doorzichtig tafelzeil.

6. Je kunt het zeil op maat laten maken

Het nadeel van veel tafelkleden is dat deze (een stuk) groter zijn dan jouw tafel. Hierdoor hangt er mogelijk een groot deel van het kleed over de rand heen. Vind je dit niet mooi? Kies dan voor een doorzichtig tafelzeil. Dit zeil kun je namelijk op maat laten maken, waardoor hij nooit te groot of te klein is voor jouw tafel.

Foto door Christopher Moon via Pexels

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *