een industriële badkamer

5 tips voor een industriële badkamer!

Industriële badkamers zijn hot! Deze badkamers kenmerken zich door het gebruik van robuuste materialen en donkere kleuren. Het resultaat is een stoere en toch rustgevende ruimte, waarin jij elke dag optimaal kunt ontspannen. Ben jij ook gek op een industriële stijl, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Lees hieronder dan onze vijf tips waarmee je eenvoudig een industriële badkamer creëert!

1. Begin bij de basis

De wanden en vloer vormen de basis van jouw badkamer. Voor een industriële look raden wij tegels aan. Tegels zijn vaak wat ruwer en robuuster, wat perfect past bij een industriële stijl. Kies bijvoorbeeld voor een grote betonnen vloertegel in combinatie met een donkere kleur verf op de wanden. Extra fijn: tegels lenen zich perfect voor vloerverwarming, omdat warmte goed geleidt via steen.

2. Zwart is het nieuwe wit

Waar we vroeger vaak kozen voor wit sanitair, is mat zwart juist de perfecte kleur voor een industriële stijl. Zwart sanitair is hartstikke trendy: vrijwel alle onderdelen van de badkamer zijn tegenwoordig ook beschikbaar in deze kleur. Kies bijvoorbeeld voor mat zwarte wastafelkranen of een zwart toilet. Let er wel op dat mat zwart sanitair voorzien is van een coating. Deze coating is vaak gevoelig voor krassen en dien je daarom schoon te maken met natuurlijke reinigingsmiddelen, zoals groene zeep.

een industriële badkamer

3. Less is more

Een industriële badkamer heeft een stoere en strakke look. Een minimalistische afwerking is daarom van groot belang: een hoop poespas doet de stoere uitstraling teniet. Wij raden je daarom aan om voor een inloopdouche te kiezen, met ingebouwde douchegoot. Dit ziet er ontzettend strak uit én zorgt voor extra veiligheid, want er is geen drempel waar je overheen kunt struikelen als je de douche instapt. Combineer met een mat zwarte douchewand voor een extra industriële look!

4. Vriendelijke verlichting

De juiste verlichting is van groot belang in jouw industriële badkamer. Te hard licht komt de rustgevende uitstraling namelijk niet ten goede. Let daarom op de kleurtemperatuur van de verlichting. Kleurtemperatuur wordt gemeten in K: hoe lager de kleurtemperatuur, hoe warmer het licht. Ben je bang voor te weinig licht tijdens het aanbrengen van cosmetica of het scheren? Kies dan voor een kleine spiegel met fel licht naast je grote badkamerspiegel.

5. Accessoires maken de man

Accessoires, zoals een wc-rolhouder of een toiletborstelhouder, zijn onmisbaar in elke badkamer. Voor een industriële badkamer raden wij je minimalistische accessoires aan, zoals een wc-rolhouder zonder klep. Less is more, dus houd het zo eenvoudig mogelijk. Qua kleur zijn mat zwarte accessoires een goede keuze, maar chroom steekt ook mooi af bij donkere kleuren. Chromen accessoires vormen dan echte eyecatchers in jouw badkamer!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *