groot tuinfeest

5 tips voor een groot tuinfeest

Mijn bruiloftenseizoen voor dit jaar is weer voorbij. De afgelopen maand had ik 2 bruiloften. Bij beide hadden we fantastisch weer dus waren we veel buiten. De 1e bruiloft werd middenin het bos gehouden bij de kantine van een vereniging. Prachtig groot grasveld, partytent erop, bbq aan en goede DJ voor de sfeer. De andere bruiloft werd gehouden in een sjiek kasteel met een prachtige kasteel tuin waarbij er diverse zitjes waren.

Beide feestjes speelde zich dus voor een groot deel buiten af. Jammer dat het voorbij is want ik heb echt genoten. Nu ga ik voorlopig niet trouwen maar een leuk tuinfeest zou ik wel willen organiseren. Heb jij ook deze intentie dan heb ik een paar goede tips voor:

Tip 1:

Kies een thema

Het is erg leuk om je tuinfeest een thema te geven. Een thema maakt het ook makkelijker om versieringen enz. op te hangen. En je zou zelfs aan je gasten kunnen vragen om in kleding van het thema te komen.

Mijn favoriete thema’s:

  1. Mexicaans
  2. Amerikaans
  3. Back to the sixties
  4. Pastel
  5. Retro

Tip 2:

Zorg voor voldoende zitruimte. Wij hebben in Nederland niet allemaal een super grote tuin en stoelen nemen meer plaats in dan een statafel maar als je lang op een feestje bent wil je graag kunnen zitten. Daarbij vinden veel mensen het fijn om zeker als ze gaan eten even op een stoel te kunnen zitten i.p.v. aan een statafel te staan.

En je hoeft niet perse stoelen neer te zetten. Plaats eens een paar zitzakken. Zet op verschillende plekken tuinbankjes neer. Of leg een paar picknickkleden neer.

Tip 3:

Voeding

Wat ga je eten? Ga je hapjes maken? Kies je voor een buffet of ga je aan de bbq. Het laatste geeft je zelf de meeste ruimte om ook gewoon van het feest te genieten. Jij zet alles klaar en van de rest kunnen de mensen zelf aan de slag.

Wil je toch liever iets met hapjes of een buffet doen overweeg dan om iemand in te huren om dit rond te brengen/te verzorgen. En dan moet je niet meteen aan een cateringsbedrijf denken maar kijk eens of je 1 of 2 pubers kent die een centje bij willen verdienen. Eventueel kunnen ze je ’s middags al helpen om alles klaar te zetten.

Tip 4:

Verlichting

Als het gezellig is zal je feestje doorgaan tot in de late uurtjes (waarschuw wel je buren even of nog beter nodig ze uit) verlichting is dan geen overbodige luxe. Hang een mooi lichtsnoer op. Een leuke budgettip, verzamel groente potten, hang deze op en vul ze met waxinelichtjes.

Tip 5:

Kinderen

Als er ook kinderen op het feestje komen zorg dan dat er genoeg te doen is. Zet spelletjes neer. Maak een speciale kindertafel waar ze zelf eten en drinken kunnen pakken. En zet de kinderen ’s avonds voor de tv met een leuke film. Als de kinderen zich vermaken vermaken de ouders zich ook. Je kan er zelf voor kiezen om een plekje te maken waar de kinderen kunnen slapen. Dit geeft de ouders nog meer ruimte om van je feest te genieten.

Nog een paar algemene tips:

  • Begin al ruim van te voren met het klaarmaken van je tuin. Haal onkruid weg, maak je tegels schoon en kijk alvast waar je dingen neer gaat zetten.
  • Informeer je buren.
  • Regel stoelen, zitzakken, tafels en statafels. Je kan ze huren maar vraag het ook eens aan vrienden en kennissen.
  • En als laatste, iets wat je niet helemaal wilt horen. Maar bedenk een alternatief. We wonen nog steeds in Nederland. Zomers zijn niet altijd warm en kunnen heel erg regenachtig zijn. Kijk of je tenten neer kan zetten als men slecht weer verwacht.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *