nordal downtown

5 tips om planten anders neer te zetten

Niet iedereen vindt het leuk om groen in huis te hebben. Dat komt bij mij mede omdat vroeger mijn oma’s en moeder planten op een afschuwelijke manier in de vensterbank hadden staan. Planten die al half dood waren maar het misschien ooit nog gingen doen of zoveel verschillende kleuren en stijlen  bloempotten dat er geen geheel meer van te maken viel.

Een tijd lang had ik zelf ook geen planten in mijn huis staan. Ten eerste heb ik niet erge groene vingers en had toch wel van huis uit een “planten” trauma meegekregen. Tot ik vorig jaar voor mijn blog steeds de plant van de maand ging ontvangen. Heel langzaamaan vulde mijn interieur zich weer met planten. Mijn trauma is nog niet over want ik zorg erg goed dat alles bij elkaar past. Wel vind ik het leuk om planten op een andere wijze of met een kleine grapje neer te zetten. 

Mijn 5 tips:

1. Zet planten eens niet in de vensterbank maar geef ze een bijzonder plekje op tafel. Zoals je op de 1e foto kan zien kan je planten een erg mooi plekje geven onder een stolp of in een glazen kastje. Zo worden ze echt tentoongesteld. Doe dit wel met planten die niet al teveel onderhoud nodig hebben anders moet je ze elke keer uit de stolp halen en hierdoor heb je kans op beschadigingen.

(de stoelen zijn van Nordal Downtown en o.a. te koop bij Voor-thuis.nl)

2. Maak een mini dorp van je planten. Met de huisjes van Ontwerpduo maak je in je plantenschaal een mini dorpje. Niet alleen leuk voor jezelf maak ook voor de kinderen. Je kan hier omheen fantastisch fantaseren.

huisjes plantenbak

3. Zorg voor bijzondere bloempotten. En nee dan bedoel ik niet ga allerlei verschillende bloemenpotten gebruiken maar zet op een bijzonder plekje een bijzonder pot neer. Een pot met een grapje zoals de hoofden van Meyer Lavigne waarbij het lijkt alsof de planten het haar zijn van de poppetjes, o.a. te koop bij buiten de lijntjes.

bloempot hoofd

4. Denk eens out of the box. Een bloempot hoeft geen pot te zijn. Uashmama heeft zakken ontwikkeld waar je heel erg stoer een mooie plant in kan zetten.

uashmama bag

bloempot zak

5. Plaats je bloemen eens elders dan in de vensterbank, hang ze aan de muur.

hangende bloempot

Ik kwam deze tegen op de site van Sfgirlbybay en weet dus niet of ze ook in Nederland verkocht worden. Persoonlijk vind ik het echt een schatje Erg leuk naast je nachtkastje. Kijk ook eens op pinterest waar je veel ideeen hebt om zelf een plantenhanger te maken. Deze staan overigens ook veel op Etsy.

In mijn eigen vensterbank gebruik ik alleen zwarte of grijze potten. Vooral zwart voert de boventoon. Ik heb een bijzonder plant in een bijzonder pot. Deze staat op een schoteltje in een vilten ronde mand. Deze mand is eigenlijk bedoelt als opberger maar ik vind hem erg leuk staan met plant.

Wil je niet al te veel groen in je interieur maar wel een blikvanger ga dan voor 2 grote potten gevuld met grote planten. Zo heb je toch groen in huis en heb je gelijk een eyecatcher.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.