je interieur op te pimpen

5 praktische tips om je interieur op te pimpen!

Dus jij wilt je interieur aanpakken, maar je weet niet waar je moet beginnen? Of ben je bang dat het aanpassen van je inrichting altijd veel tijd en moeite moet kosten? Maak je dan geen zorgen meer! In deze blogpost bespreken we 5 praktische tips om je interieur op te pimpen. Zo kun je snel en makkelijk die kamer aanpakken waar je na al dat thuiswerken een beetje op uitgekeken bent.

Geef de muren eens een ander kleurtje

Een muur of meerdere muren verven kan een enorme impact hebben op de look en feel van een ruimte. Is je kamer nu vooral wit en klinisch? Geef je muren dan eens een wat warmere of zachtere kleur. Ben je opzoek naar die bekende industriële look? Een koudere cement kleur is dan misschien een idee. 

Geef objecten een nieuwe functie

Door out of the box te denken ontstaan soms hele leuke dingen. Zo kun je bepaalde items van je interieur een andere functie geven. Een voorbeeld is om van een oude houten krat een hip tv-meubel te maken. Dit is slechts één idee, maar op social media websites als Instagram en Pinterest staat het er vol mee. Zoek onder de tags “DIY” of “Do It Yourself” en je vindt vast een leuk projectje voor het weekend.

Recycle oude meubels

Oude meubels zijn vaak helemaal zo slecht nog niet. Een likje verf of beits kan afgedankte objecten een nieuw leven inblazen. Heb je nog een set oude stoelen of een bijzettafeltje in de schuur staan van een hele tijd geleden? Probeer hem eens in een spannende kleur te verven om hem weer in je interieur te plaatsen. Op deze manier kun je makkelijk je interieur pimpen, en ben je ook nog eens hartstikke duurzaam bezig.

Hang een wandkleed op

Wandkleden worden dé trend van 2022, en wij begrijpen heel goed waarom. Je bekleedt er snel een hele muur mee en transformeert zo de look van de kamer in een handomdraai. Bovendien komen ze in allerlei kleuren en bedrukt met veel verschillende patronen, dus voor elke kamer bestaat er wel een geschikt wandkleed. Bovendien heeft het kleed het mooie effect dat hij echo’s in je kamer dempt. Zo krijgt de ruimte waar je hem ophangt een knusser en gezelliger gevoel.

Doe eens gek met een leuk ornament

Met een ornament maak je een kamer persoonlijker waardoor het jouw kamer wordt. Je hebt ze in werkelijk alle vormen en maten. Van abstracte vormen tot gouden giraffen, je kunt het zo gek bedenken of er bestaat een ornament van.

Photo by Spacejoy on Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *