4 redenen om een bartafel te kopen

Zoek je nog een geschikte tafel voor in de eetkamer of keuken? Dan heb je nogal wat om uit te kiezen. Je kunt voor een standaard eettafel gaan, maar ook voor een bartafel. Laatstgenoemde tafel zien we tegenwoordig in steeds meer huizen terug. Twijfel je of een bartafel iets voor jou is? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij zetten hieronder namelijk 4 redenen om een bartafel te kopen op een rijtje.

1. Je kunt eraan zitten en staan

Als je een standaard eettafel koopt, kun je hier alleen aan zitten. Deze tafel heeft namelijk geen prettige hoogte om aan te staan. Bij een bartafel is dit wel het geval. Doordat het blad op hogere poten rust, kun je er prima aan staan. De kans is groot dat je ook aan de bartafel wilt zitten. In dat geval mogen hoge stoelen of krukken niet ontbreken. Zorg er wel voor dat je de juiste stoelen koopt. De stoelen moeten niet alleen een prettige hoogte hebben, maar ook nog eens lekker zitten. Wil je aan de tafel staan? Dan schuif je de stoelen gewoon aan de kant of onder de tafel.

2. Multifunctioneel

Vanwege de naam denk je misschien dat een bartafel alleen gebruikt wordt om te borrelen. Dit is inderdaad één van de functies van zo’n tafel, maar er zijn er nog veel meer. Zo is dit ook een prima tafel om aan te ontbijten, lunchen en dineren. Vanwege het hogere tafelblad wordt het ook een stuk makkelijker om dagelijkse handelingen te verrichten, zoals het smeren van een boterham. Daarnaast kun je aan een bartafel ook allerlei andere dagelijkse bezigheden uitvoeren.

3. Je bespaart ruimte

Heb je geen al te grote woning? Dan wil je hier mogelijk geen grote eettafel neerzetten. In dat geval biedt een bartafel misschien uitkomst. Deze tafel is namelijk ruimtebesparend. Zo is het blad van zo’n tafel vaak smaller dan het blad van een standaard eettafel. Hierdoor neemt hij minder ruimte in beslag. Bovendien ontstaat er met een bartafel een ruimtelijk gevoel. Dit komt allereerst doordat de tafel smaller is, maar ook doordat hij op hoge poten rust. Hierdoor kun je er makkelijk onderdoor kijken.

4. Voor iedereen een geschikte tafel te vinden

Er zijn mensen die denken dat een bartafel er standaard hetzelfde uitziet, maar dit is niet het geval. Tegenwoordig zijn er namelijk allerlei verschillende bartafels te koop. Zo bepaal je bijvoorbeeld zelf aan hoeveel personen jouw bartafel plek biedt. Daarnaast zijn deze tafels er in allerlei kleur en worden er verschillende materialen gebruikt. Zoek je nog een mooie bartafel voor in de keuken of eetkamer? Kijk dan eens op Njojbrandstore.nl. Hier vind je een groot assortiment kwalitatieve bartafels, waardoor er voor ieder interieur wel een geschikte tafel te vinden is. 

Foto door Anshu A op Unsplash

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *